Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος 0,50% εν μέσω «απειλών» για ρήξη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος 0,50% εν μέσω «απειλών» για ρήξη

Όσο η αγορά μένει κάτω από τα επίπεδα των 770 μονάδων η τάση είναι πτωτική και μόνο μια εκταμίευση της δόσης και η ανακοίνωση μέτρων μπορεί να αλλάξει την κατάσταση


Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος 0,50% εν μέσω «απειλών» για ρήξη
Αδύναμη η χρηματιστηριακή αγορά παρέμεινε κάτω από τις 770 μονάδες καθώς δεν υπάρχει ένα θετικό στοιχείο που να συνηγορεί ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στο πρόγραμμα. 

Αντ' αυτών έχουμε μια σειρά απειλών για ρήξη οι οποίες καταντούν και γραφικές αν αναλογισθεί κανείς τι έχει υπογράψει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση.

Το πόσο πραγματικές είναι αυτές το καταλαβαίνει κανείς από το πώς αντέδρασε η κυβέρνηση πριν απο τις 20 Φεβρουαρίου όταν υπήρχε υπαρκτή απειλή για κλείσιμο των τραπεζών.

Κλείσιμο
Όσο η αγορά μένει κάτω από τα επίπεδα των 770 μονάδων η τάση είναι πτωτική και μόνο μια εκταμίευση της δόσης και η ανακοίνωση μέτρων μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο τα κέρδη ήταν 3,2%.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 768,67 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%. Με πτώση 0,89% η Εθνική στα 1,11 ευρώ, και κέρδη 2,11% για την Eurobank στα 0,097 ευρώ – όπου συνεχίστηκαν οι πωλήσεις απο το Capital, ενω γίνονται αγορές απο το Fairfax και το Fidelity. Κέρδη 5,92% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,34 ευρώ. Με άνοδο 5,19% η ΔΕΗ στα 5,68 ευρώ. Πτώση 1,64% η Αlpha Bank στα 0,30 ευρώ.

Στα 91 εκατ. ερυώ ανήλθε ο τζίρος με όγκο τεμαχίων που ανήλθε στα 293 εκατ. εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν στην Eurobank. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης