Ντράγκι: Στόχος μια πιο βαθιά οικονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης

Ντράγκι: Στόχος μια πιο βαθιά οικονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης

«Χρειαζόμαστε δομικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τον ανταγωνισμό, μειώνουν τη γραφειοκρατία και βελτιώνουν την ευελιξία στις αγορές εργασίας» σημειώνει ο επικεφαλής της ΕΚΤ

Ντράγκι: Στόχος μια πιο βαθιά οικονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης
Μια πιο βαθιά οικονομική ενοποίησης στην Ευρωζώνη, μέσα από μια κοινή πολιτική στα πεδία του ανταγωνισμού, της μείωσης της γραφειοκρατίας και των αγορών εργασίας, ζητά ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

«Υπάρχουν καλά επιχειρήματα» ώστε να δημιουργηθεί ένα πεδίο κοινής κυριαρχίας σε αυτά τα πεδία – «στο πλαίσιο μιας πραγματικής οικονομικής ένωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μάριο Ντράγκι σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

«Για το σκοπό αυτό, χρειαζόμαστε δομικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τον ανταγωνισμό, μειώνουν τη γραφειοκρατία και βελτιώνουν την ευελιξία στις αγορές εργασίας» σημειώνει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, εξηγώντας ότι τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις μέχρι σήμερα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις εθνικές πολιτικές κάθε μεμονωμένης χώρας.

«Υποχρεώνοντας τις κυβερνήσεις σε δομικές μεταρρυθμίσεις, η οικονομική ένωση καθιστά αξιόπιστη την προοπτική ότι οι χώρες μπορούν πράγματι να ξεπεράσουν την υπερχρέωση μέσα από την ανάπτυξη» κι έτσι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Τέλος, επισημαίνει ότι οι αγορές κεφαλαίου θα πρέπει να ενοποιηθούν με ταχύτερους ρυθμούς, ώστε ο ιδιωτικός τομέας να αναλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος του ρίσκου.
Κλείσιμο

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης