Σε χαμηλό τετραετίας η τιμή του αργού πετρελαίου

Σε χαμηλό τετραετίας η τιμή του αργού πετρελαίου

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε το μεσημέρι στα 75,86 δολάρια το βαρέλι - Μειώθηκαν οι πιθανότητες σημαντικής μείωσης της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ   

Σε χαμηλό τετραετίας η τιμή του αργού πετρελαίου
Η εξασθένηση της προοπτικής μίας σημαντικής μείωσης της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του OPEC (Οργανισμού Πετρελαιο-εξαγωγικών Χωρών), στη σημερινή σύνοδο του Οργανισμού, οδήγησε τις τιμές του να κατρακυλήσουν στο χαμηλότερο επίπεδο τετραετίας.

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε το μεσημέρι περισσότερο από 2% στα 75,86 δολάρια το βαρέλι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Περσικού Κόλπου, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, αναμένεται να πιέσουν στη σύνοδο της Βιέννης υπέρ της αποφυγής μειώσεων στην παραγωγή, παρά τις εκκλήσεις από άλλες χώρες - μέλη να αυξηθούν οι τιμές που έχουν καταρρεύσει κατά περισσότερο του ενός τρίτου από τον Ιούνιο. Πηγές του OPEC δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η λήψη μέτρων δεν είναι πιθανή.

Κλείσιμο
«Το σκηνικό έχει διαμορφωθεί από τα σχόλια των Σαουδαράβων καθ' οδό προς τη σύνοδο ότι οι δυνάμεις της αγοράς πρέπει να αφεθούν να καθορίσουν τις τιμές», δήλωσε αναλυτής αυστραλιανής τράπεζας. Η κορώνα της Νορβηγίας, μίας χώρας πλούσιας σε πετρέλαιο, υποχώρησε σε χαμηλό τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ και το ρωσικό ρούβλι έκανε και νέα βουτιά.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις της συνόδου του OPEC αναμένεται να ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης