Υπάλληλος του υπουργείου Υγείας λάμβανε επί 13 χρόνια διπλό μισθό!

Υπάλληλος του υπουργείου Υγείας λάμβανε επί 13 χρόνια διπλό μισθό!

Είχε οργανική θέση στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και είχε αποσπασθεί το 2001 στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου - Λάμβανε μισθό και για τις δύο θέσεις!

Υπάλληλος του υπουργείου Υγείας λάμβανε επί 13 χρόνια διπλό μισθό!
Υπάλληλο που ελάμβανε επί 13 έτη διπλό μισθό, και από το φορέα όπου είχε οργανική θέση και από το φορέα όπου είχε αποσπαστεί, εντόπισε ο ελεγκτικός μηχανισμός των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.
 
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενη, διοικητική υπάλληλος, της οποίας η οργανική θέση ήταν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και είχε αποσπασθεί το 2001 στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου, ελάμβανε τις αποδοχές της και από τις δύο μονάδες υγείας του ΕΣΥ.

Την ελεγκτική διαδικασία ενεργοποίησε η ηλεκτρονική υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών που εφαρμόστηκε φέτος για για πρώτη φορά στις φορολογικές δηλώσεις των μισθωτών. Έτσι, όταν στο υπουργείο Οικονομικών εντόπισαν τη δημόσια υπάλληλο που είχε διπλές βεβαιώσεις αποδοχών ενημέρωσαν αμέσως το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, το οποίο ξετύλιξε και το κουβάρι της διπλής μισθοδοσίας της υπαλλήλου μέσω της απόσπασης.
 
Κλείσιμο
Η υπάλληλος τέθηκε με εντολή του υπουργού κ. Μάκη Βορίδη σε αναστολή καθηκόντων, ενώ ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας - Θράκης κίνησε την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της και απέστειλε την υπόθεση για περαιτέρω διερεύνηση και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης