«Πρεμιέρα» στις 23 Σεπτεμβρίου κάνει το νέο 10ευρω

«Πρεμιέρα» στις 23 Σεπτεμβρίου κάνει το νέο 10ευρω

Το χαρτονόμισμα θα κυκλοφορεί από την ερχόμενη Τρίτη -Θα αναγνωρίζεται εύκολα καθώς το σχέδιο του είναι παρόμοιο με το σχέδιο του αντίστοιχου χαρτονομίσματος της πρώτης σειράς

«Πρεμιέρα» στις 23 Σεπτεμβρίου κάνει το νέο 10ευρω
Ένα νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ θα κυκλοφορεί από την ερχόμενη Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου. Το νέο τραπεζογραμμάτιο θα αναγνωρίζεται εύκολα καθώς το σχέδιο του είναι παρόμοιο με το σχέδιο του αντίστοιχου τραπεζογραμματίου της πρώτης σειράς.

Για τον σχεδιασμό του έχει αξιοποιηθεί η τεχνολογική πρόοδος στον τομέα της παραγωγής τραπεζογραμματίων. Έτσι, το τραπεζογραμμάτιο είναι ακόμη ασφαλέστερο έναντι της παραχάραξης αλλά και πολύ πιο ανθεκτικό. Η εισαγωγή των τραπεζογραμματίων της σειράς «Ευρώπη» θα γίνει σταδιακά στη διάρκεια αρκετών ετών.

Κλείσιμο


Εκτός από την προσωπογραφία της Ευρώπης στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα, τα τραπεζογραμμάτια περιλαμβάνουν έναν αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα, ο οποίος αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία. Χάρη στη νέα προστατευτική επίστρωση που διαθέτουν, τα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» είναι ανθεκτικότερα στη φθορά.  



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης