Τι ζητάει η ΕΚΤ από τους Έλληνες τραπεζiτες

Τι ζητάει η ΕΚΤ από τους Έλληνες τραπεζiτες

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι "από τις τράπεζες ζητήθηκε να καταθέσουν δυναμικά στοιχεία ισολογισμού, αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πώς θα τα χρησιμοποιήσει η ΕΚΤ"

Τι ζητάει η ΕΚΤ από τους Έλληνες τραπεζiτες
Τις πιο  κρίσιμες συναντήσεις τους με κορυφαίους αξιωματούχους  της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν τις τελευταίες ημέρες κορυφαία στελέχη των 4 ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη της Alpha και της Eurobank βρέθηκαν στην Φρανκφούρτη όπου συζήτησαν την μεθοδολογία όπως επίσης και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα stress test που είναι σε εξέλιξη από την ΕΚΤ. Σήμερα θα βρεθούν στην έδρα της ΕΚΤ στελέχη της Πειραιώς και την Πέμπτη της Εθνικής.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι "από τις τράπεζες ζητήθηκε να καταθέσουν δυναμικά στοιχεία ισολογισμού, αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πώς θα τα χρησιμοποιήσει η ΕΚΤ."
Προς ώρας οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών τηρούν στάση αναμονής όσον αφορά στο ύψος των νέων κεφαλαίων που ενδέχεται να χρειαστούν οι ελληνικές συστηματικές τράπεζες μεταξύ την ολοκλήρωση των tests στις 17 Οκτωβρίου.  Οπως υποστηρίζουν αρμοδίως κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια  και ποσά.
Κλείσιμο

Αν και επίσημα αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστούν εν τούτοις σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τους επισημαίνουν ότι " κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια. Είμαστε στο σκοτάδι" εξηγούν χαρακτηριστικά .

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης