Χαρδούβελης στους NYT: Η τρόικα έχει κίνητρο να αφήσει την οικονομία να αναπτυχθεί

Χαρδούβελης στους NYT: Η τρόικα έχει κίνητρο να αφήσει την οικονομία να αναπτυχθεί

Εκτίμησε πως η μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα είναι πιο αποτελεσματική, «ακριβώς επειδή η τρόικα δεν θα είναι στο λαιμό μας»




Χαρδούβελης στους NYT:  Η τρόικα έχει κίνητρο να αφήσει την οικονομία να αναπτυχθεί
Την άποψη ότι ενδεχόμενα νέα μέτρα λιτότητας σε βάρος της Ελλάδας δεν συνάδουν με το συμφέρον της Τρόικας εξέφρασε ο Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στους «New York Times», παραμονές της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι.

Οι δανειστές «έχουν κίνητρο να αφήσουν την ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί, καθώς έτσι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα το χρέος μας», σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης, στην πρώτη του συνέντευξη αφότου ανέλαβε τα ηνία του ΥΠΟΙΚ.

Τόνισε παράλληλα πως η οικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να δεχτεί πλήγμα από τυχόν «νέους, επαχθείς στόχους», υπενθυμίζοντας την αστοχία των δανειστών στους υπολογισμούς τους για το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε τελικά η Ελλάδα.

«Ελπίζω αυτό να τους δίδαξε ένα μάθημα, και να μην επιμείνουν πολύ στη δημοσιονομική πλευρά», εξήγησε.

Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε πως είναι έτοιμος να καταρτίσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα εστιάζει τους τομείς της γεωργίας και της ναυτιλίας, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει μεγαλύτερη ποικιλία στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών της χώρας μας...
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης