Ώρα αποφάσεων για Τράπεζα Αττικής και Πανελλήνια

Ώρα αποφάσεων για Τράπεζα Αττικής και Πανελλήνια

Οι 15 επενδυτές που δίνουν το "παρών" - Σημαντικός παράγοντας για το μέλλον της Αττικής είναι η στάση που θα τηρήσει το ΤΣΜΕΔΕ (ελέγχει το 42% της Τράπεζας Αττικής)

Ώρα αποφάσεων για Τράπεζα Αττικής και Πανελλήνια
Fairfax και Γουίλμπουρ Ρος, οι δύο επενδυτικοί φορείς που συνέθεσαν τη βάση του ομίλου των επενδυτών που τοποθέτησε περίπου 1,2 δισ. στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου της Εurobank, έχουν δώσει το «παρών» και στο data room για την Τράπεζα Αττικής που άνοιξε την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των 15 ξένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για την Τράπεζα Αττικής και είναι τώρα στο data room συγκαταλέγονται σχεδόν όλα τα ξένα funds που κατά περίπτωση το τελευταίο διάστημα διερεύνησαν ή και πραγματοποίησαν επενδύσεις στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και ειδικά στις τράπεζες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όσον αφορά στη διαδικασία που κίνησαν στο πλαίσιο της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Αττικής οι σύμβουλοι της τράπεζας (UBS, Lazard και PricewaterhouseCoopers) έχουν καταγράψει αυξημένο ενδιαφέρον από funds, αλλά και private equity. Οι αρχικά 13 ενδιαφερόμενοι αυξήθηκαν στους 15 και ο κατάλογος λέγεται ότι περιλαμβάνει σημαντικά ονόματα όπως το Apollo, το York κ.ά. Το data room θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τα τέλη Αυγούστου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η υποβολή των προσφορών.

Σημαντικός παράγοντας για το μέλλον της Αττικής είναι η στάση που θα τηρήσει το ΤΣΜΕΔΕ (ελέγχει το 42% της Τράπεζας Αττικής), όπως άλλωστε και τα περιθώρια παρέμβασης που θα ασκήσουν σχετικά οι αρμόδιες αρχές. Σε προφορικό επίπεδο από την πλευρά του Ταμείου διαβεβαιώνουν ότι τους ενδιαφέρει να υποστηρίξουν την επένδυση των συνολικά περίπου 400 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Αττικής που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα. Το ΤΣΜΕΔΕ έχει προσλάβει τον ΣΟΛ ως σύμβουλο για την υπόθεση και η οριστική απόφαση του Ταμείου αναμένεται περίπου σε τρεις εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο
newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης