Euroworking Group: Στο τραπέζι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Euroworking Group: Στο τραπέζι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Το θέμα του ελληνικού χρέους βάζει στο τραπέζι η ελληνική κυβέρνηση την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, κατά τη συνεδρίαση του Εuroworking Group, η οποία αναμένεται ότι θα εγκρίνει τη δόση των 6,3 δισ. ευρώ

Euroworking Group: Στο τραπέζι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος
Στη σημερινή συνεδρίαση της ευρω-ομάδας εργασίας προτίθεται να θέσει η κυβέρνηση το ζήτημα της περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους, μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τις Βρυξέλλες. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). Έτσι, με τη σφραγίδα της Eurostat ξεκινά πλέον η διαδικασία για την ελάφρυνση του χρέους, που η Αθήνα εκτιμά ότι θα οδηγήσει τη χώρα οριστικά εκτός μνημονίου αφού δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη νέου δανεισμού.

Ο Γιάννης Στουρνάρας γνωρίζει όμως ότι, παρότι η ανακοίνωση της Eurostat επισφραγίζει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, δεν ανοίγει αυτομάτως και το δρόμο για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας για το χρέος, όπως έχουν δεσμευτεί οι ευρωπαίοι εταίροι.

Στις «κεκλεισμένων των θυρών» συζητήσεις που ήδη διεξάγονται, η συζήτηση για μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μπορεί να σκιαστούν από προεκλογικές σκοπιμότητες στα κράτη-μέλη. Ο Γιάννης Στουρνάρας κρατά χαμηλούς τόνους, ξέροντας πως οι συζητήσεις θα κορυφωθούν μετά τις ευρωεκλογές και, η όποια λύση, θα αργήσει πιθανώς ως το φθινόπωρο.

Κλείσιμο
Το Euroworking Group θα προετοιμάσει την ατζέντα του Eurogroup της 5ης Μαΐου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης