Ευρωζώνη: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007 η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Ευρωζώνη: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007 η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στο -8,7 από -9,3 το Μάρτιο - Eπανήλθε σε επίπεδα πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στις χώρες που έχουν υιοθετήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα

Ευρωζώνη: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007 η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6½ ετών, σύμφωνα με μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Ο δείκτης αυτός επανήλθε σε επίπεδα πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στις χώρες που έχουν υιοθετήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ο δείκτης, ο οποίος βασίζεται σε έρευνες μεταξύ των καταναλωτών, κατέδειξε ότι η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο -8,7 τον Απρίλιο από -9,3 τον Μάρτιο. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο καταναλωτικής εμπιστοσύνης που έχει καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 2007, σύμφωνα με τη Κομισιόν.

Κλείσιμο
Ο άνοδος υπερέβη τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι οικονομολόγοι της τράπεζας ING, για παράδειγμα, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προειδοποιούσαν πως οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης στην Ουκρανία μπορεί να «μειώσουν κατά τι την αισιοδοξία» των καταναλωτών στην ευρωζώνη. Ωστόσο αυτή η κρίση μέχρι στιγμής δεν μοιάζει να είχε μεγάλες συνέπειες.

Στην ΕΕ των 28, η καταναλωτική εμπιστοσύνη επίσης συνέχισε να αυξάνεται τον Απρίλιο, φθάνοντας το -5,8 από -6,7 τον Μάρτιο.

Τα στοιχεία αυτά προστέθηκαν σε μια σειρά θετικών οικονομικών ειδήσεων για την 18μελή ευρωζώνη ως σύνολο, που βγήκε από την ύφεση μόλις το δεύτερο τρίμηνο του 2013.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης