Ανάπτυξη μόλις 0,1% στην Ελλάδα φέτος και 1,5% το 2015 προβλέπει η Nomura

Ανάπτυξη μόλις 0,1% στην Ελλάδα φέτος και 1,5% το 2015 προβλέπει η Nomura

Η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει φέτος να στηριχθεί στις εξαγωγές, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του επενδυτικού οίκου

Ανάπτυξη μόλις 0,1% στην Ελλάδα φέτος και 1,5% το 2015 προβλέπει η Nomura
Μια μάλλον απαισιόδοξη άποψη υιοθετεί η Nomura για την ελληνική οικονομία, προβλέποντας αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 0,1% φέτος. Και αυτό, την ώρα που χθεσινή δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Reuters με τη συμμετοχή 35 οικονομολόγων έδειξε πως οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για ρυθμούς ανάπτυξης 0,3%.

Όπως προκύπτει από τη σχετική ανάλυση της Nomura,  “βαρίδι” για το ελληνικό ΑΕΠ θα αποδειχθούν φέτος οι επενδύσεις παγίων (που προβλέπονται μειωμένες κατά 5,9%) αλλά και οι εξαγωγές που αναμένεται να σημειώσουν πτώση 1,3% έναντι της περσινής αύξησής τους κατά 1,6%. Ο οίκος αναμένει μείωση και στις εισαγωγές, της τάξης του 4,1%.

Ωστόσο, η ιδιωτική κατανάλωση αναμένεται να ανακάμψει σημαντικά, σημειώνοντας αύξηση 2,6% έπειτα από τη μείωσή της κατά 5,6% πέρυσι, με την κρατική κατανάλωση να αυξάνεται φέτος κατά 2,6%, έπειτα από την πτώση του 4,4% που σημείωσε το 2013.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης