Το Sani Festival παρουσιάζει τον βραβευμένο με Γκράμι Κέρτ Έλινγκ

Το Sani Festival παρουσιάζει τον βραβευμένο με Γκράμι Κέρτ Έλινγκ

Ο βραβευμένος με Grammy Kurt Elling – oι New York Times επισημαίνουν πως «Ο Elling είναι η πιο ξεχωριστή ανδρική φωνή της εποχής μας», ενώ η Washington Post προσθέτει ότι «Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 κανένας άλλος jazz τραγουδιστής δεν υπήρξε τόσο τολμηρός, δυναμικός και ενδιαφέρων όσο ο Kurt Elling – εμφανίζεται σήμερα στο Sani Festival

Το Sani Festival παρουσιάζει τον βραβευμένο με Γκράμι Κέρτ Έλινγκ
Ήταν μια μαγική βραδιά η χτεσινοβράδινη. Από αυτές που δεν ξεχνάς σε καιρούς πολύπαθους-λίγο μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και με τις φωτιές να κατακαίουν ακόμη τη μισή Ελλάδα-καθώς η ομορφιά του λόφου της Σάνης, όπου λαμβάνει χώρα το Sani Festival, έμοιαζε σχεδόν παράδοξη.

Ίσως όμως να έστελνε και ένα μήνυμα ότι οι αχτίνες ελπίδας διαφαίνονται εκεί όπου δεν το περιμένεις, στην Ελλάδα που αγωνίζεται και που επιμένει, μαζεύει τα κομμάτια της και στήνει παραστάσεις ή φτιάχνει φεστιβάλ όπως αυτό που διοργανώνει με πρωτόγνωρο πείσμα η Όλγα-Ταμπουρή-Μπάμπαλη και γίνεται με έναν τρόπο μαγικό πάνω σε αυτόν τον λόφο.



Σε λίγα λεπτά η φωνή του ταλαντούχου βρετανού μουσικού Χιου Κόλτμαν, ενός αγοριού που ξεκινάει τώρα την καριέρα του με τόσο πάθος που απλώνεται στο μέρος σαν αγκαλιά, θα φτάσει στα αυτιά μας σαν παρηγοριά. Θα ευχαριστήσει το ελληνικό κοινό ζητώντας συγγνώμη που δεν μιλάει ελληνικά και θα κάνει τα πάντα για να μας θυμίσει ότι η ζωή μπορεί να είναι αλλιώς, θα χτυπήσει έντονα τα πόδια του, θα ξεσηκώσει τους μουσικούς του, θα εξηγήσει γιατί αγαπάει τόσο τη μουσική-και εμάς να θυμηθούμε γιατί την αγαπάμε-με αναμνήσεις από τη ζωή του και την παιδική ηλικία.
Κλείσιμο

Η σπαρακτική ερμηνεία του στο Nature Boy του λατρεμένου του όπως λέει Νατ Κινγκ Κολ και οι πρώτοι στίχοι «there was a boy/a very strange enchanted boy» σε γυρνάνε σε εποχές όπου όλα ήταν ωραία, αθώα, διαφορετικά. Τουλάχιστον  αυτό προσπαθούν ακόμη να κάνουν οι νότες. Απόδειξη ο κόσμος, που μαζεύεται στο τέλος της συναυλίας όρθιος γύρω από αυτό τον μοναδικό  πιτσιρικά, που ξεσπά σε κάτι που ήθελε να δώσει από καιρό και δεν έβρισκε τον τρόπο: χαρά, χαρά, γέλια και χειροκροτήματα. 



Σήμερα σειρά στο φεστιβάλ έχει ένας καταξιωμένος επαγγελματίας, αυτή τη φορά, ο βραβευμένος με Γκράμι, ένα σπουδαίο όνομα της τζαζ και καμάρι της Blue Note ο Κέρτ Έλινγκ για μια μοναδική συναυλία στον ελλαδικό χώρο. Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αγάπης-κυριολεκτικά όμως-που φέρει τον τίτλο Passion World-με τραγούδια αγάπης από όλο τον κόσμο. Το Passion World είναι ένα πρότζεκτ-μουσικό μαγικό χαλί που υπόσχεται να μας παρασύρει σ’ ένα συναρπαστικό, ρομαντικό ταξίδι κάτω από τα αστέρια σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, στη Σάνη της Χαλκιδικής. Κι όπως ομολογεί ο ίδιος ο θρύλος της τζαζ Κέρτ Έλινγκ σε συνέντευξή του: «Θέλω να βλέπω στα μάτια το κοινό μου, να αφουγκράζομαι το ρυθμό το και να ικανοποιώ τις μουσικές του επιθυμίες». Αυτό φανταζόμαστε όλοι όσοι θα βρεθούμε δίπλα του σε λίγες ώρες στο λόφο της Σάνης. 

Η συναυλία στο λόφο της Σάνης ξεκινά σήμερα στις 21: 30. Περισσότερες πληροφορίες www.sanifestival.gr 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης