«The Revenant»: Έτσι γυρίστηκε η σκηνή με την επίθεση της αρκούδας στον Ντι Κάπριο

«The Revenant»: Έτσι γυρίστηκε η σκηνή με την επίθεση της αρκούδας στον Ντι Κάπριο

Μετά από έρευνα, εξαντλητικές πρόβες και μια ειδική «χορογραφία» η τελική σκηνή γυρίστηκε σε μια λήψη - Δείτε τη σκηνή

«The Revenant»: Έτσι γυρίστηκε η σκηνή με την επίθεση της αρκούδας στον Ντι Κάπριο
H ταινία «The Revenant» που έχει κυκλοφορήσει και στις ελληνικές αίθουσες από πολλούς εκτιμάται ότι θα χαρίσει ένα Όσκαρ στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Όσοι, δε, έχουν δει ήδη την ταινία έχουν να λένε για την εξαιρετικά αληθοφανή σκηνή πάλης μεταξύ μιας αρκούδας και του δημοφιλή ηθοποιού.

Στην επίμαχη σκηνή μια αρκούδα επιτίθεται στον πρωταγωνιστή, προσπαθώντας να προστατέψει τα μικρά της. Η πάλη αφήνει τον Hugh Glass, τον ήρωα που ενσαρκώνει ο Ντι Κάπριο, σχεδόν νεκρό με τραύματα σε όλο του κορμί. Αυτό, όμως, που αναρωτιούνται όλοι είναι το πώς γυρίστηκε με τόση αληθοφάνεια η επίμαχη σκηνή. 

Όπως αποκάλυψε ο Αλεχάντρο Ιναρίτου, ο οποίος είναι υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, για τη σκηνή χρειάστηκε μεγάλη προετοιμασία, έρευνα και συνεχείς επαναλήψεις. Έτσι εξηγείται ότι ο 52χρονος Μεξικανός σκηνοθέτης σε πρώτο στάδιο μελέτησε πάνω από 100 βίντεο με επιθέσεις αρκούδων στο YouTube. O ίδιος ο Ιναρίτου εξηγώντας το σκεπτικό του δήλωσε ότι «η έρευνα για τη σκηνή ήταν ζωτικής σημασίας. Όλες οι ταινίες του Χόλιγουντ προβάλλουν τις αρκούδες σαν τον κακό της υπόθεσης ή σαν να έχουν ανθρώπινα συναισθήματα. Το απεχθάνομαι αυτό. Αυτή η αρκούδα απλώς ταΐζει τα μικρά της, αυτό είναι όλο. Και ήθελα να καταλάβω πώς θα το αποδώσω κινηματογραφικά». Στο πλαίσιο της έρευνας φρόντισε, επίσης, να μιλήσει με αρκετούς ανθρώπους που επέζησαν από παρόμοιες επιθέσεις. 

Κλείσιμο
Το δεύτερο στάδιο ήταν η «χορογραφία». «Ήταν απίστευτη εμπειρία. Υπήρχε ένας ρυθμός, τον οποίο ακολουθούσαμε στο γύρισμα. Ανακαλύπταμε τη σκηνή λίγο λίγο, ομαδικά. Ήταν ένας συνδυασμός ειδικών εφέ και υποκριτικού ταλέντου» περιέγραψε το κλίμα ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Το δύσκολο ρόλο της αρκούδας ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο κασκαντέρ Γκεν Έννις, ο οποίος εξήγησε ότι «προφανώς και δεν υπήρχε κάποια αρκούδα στο γύρισμα. Στις πρόβες, φορούσα μια μπλε στολή αρκούδας, πάνω στο οποίο οι ειδικοί υπολογιστών “ζωντάνεψαν” την αρκούδα. Ο σκηνοθέτης ήταν κάθετος στο ότι έπρεπε να κινούμαι σαν πραγματική αρκούδα. Ήταν ζωτικής σημασίας οι κινήσεις να φαίνονται αυθεντικές». Μετά από προσωπική έρευνα όσον αφορά τις επιθέσεις αρκούδων ο Ennis σχολίασε πως: «Δεν γινόταν να γυριστεί η σκηνή τμηματικά, έπρεπε να γίνει μια μόνο λήψη. Δούλεψα με τον DiCaprio, αλλά περισσότερo δούλεψα με τον κασκαντέρ του». 

Όσον αφορά την επιτυχία της ταινίας, αλλά και τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με την επίμαχη σκηνή της επίθεσης, ο Ennis δήλωσε περήφανος ότι: «Ήταν δύσκολη δουλειά για μένα και είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα. Είμαι ένα μικρό κομμάτι της σκηνής, προφανώς τα εύσημα αξίζουν στους ειδικούς των υπολογιστών και των ειδικών εφέ».

SPOILER ALERT: Ακολουθεί η επίμαχη σκηνή από την ταινία 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης