«Να το πεις της νύχτας σου» Το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του Καθηγητή Οικονομικών Παναγιώτη Πετράκη

«Να το πεις της νύχτας σου» Το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του Καθηγητή Οικονομικών Παναγιώτη Πετράκη

Στα χρόνια της κρίσης διαδραματίζεται στην Αθήνα μία μεταφυσική - αστυνομική ιστορία. Η εξέλιξή της θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της τυχαιότητας και των ανθρώπινων σχέσεων. 

«Να το πεις της νύχτας σου» Το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του Καθηγητή Οικονομικών Παναγιώτη Πετράκη
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, στο οποίο η εξιχνίαση ενός φόνου συμπορεύεται με όσα σημαντικά ορίζουν τις ζωές των ηρώων του: το τυχαίο, τη συντροφικότητα, την ευτυχία, την αβεβαιότητα, την απώλεια. 

Μια νύχτα στην Ελλάδα του 1998. Ενώ η ζωή στη χώρα κυλά αμέριμνα, ή σχεδόν αμέριμνα, δολοφονείται άγρια ο κύριος Μπαλωμένος, ανθρωπιστής, μεσοαστός. Η πολύτιμη συλλογή του από «κεφαλές του Ερμή», το όνειρο κάθε φιλοτελιστή, εξαφανίζεται. Ο αστυνόμος Βελλής βάζει ως σκοπό της ζωής του τη διαλεύκανση του εγκλήματος, αν και τα στοιχεία που έχει στα χέρια του είναι ελάχιστα. Ο μυστηριώδης φόνος συνδέεται με τις ζωές έξι φίλων. Η ματιά του συγγραφέα πορεύεται επί δεκαέξι χρόνια σε δύο παράλληλους κόσμους: στον έναν παρακολουθεί την εξιχνίαση της δολοφονίας του συλλέκτη, στον άλλο τις ανατροπές που έφερε στις ζωές των ηρώων η οικονομική κρίση. Οι δύο κόσμοι επικοινωνούν μεταξύ τους συμπληρώνοντας κομμάτι - κομμάτι το παζλ της υπόθεσης.

Κλείσιμο


Είναι η τυχαιότητα ή το φάντασμα του δολοφονημένου που σαν από μηχανής θεός ενώνει τους δύο κόσμους και επηρεάζει τη διερεύνηση του φόνου; Αναζητώντας τη λύτρωση, το πνεύμα του συλλέκτη είναι εξαρχής μια μεταφυσική παρουσία που κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των πρωταγωνιστών για το έγκλημα και τους καθοδηγεί στην εξιχνίασή του. Ποιος όμως έχει δολοφονηθεί αλήθεια; Ο συλλέκτης ή μεταφορικά οι ζωές των ηρώων, θύματα του οικονομικού εγκλήματος που έχει συντελεστεί στη χώρα; 








Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ροπή 
Συγγραφέας: Παναγιώτης Πετράκης
Επιμελητής:  Τραϊανός Μάνος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης