Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια για τον «Τοίχο της Ειρήνης» στο Ολυμπιακό Μουσείο

Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια για τον «Τοίχο της Ειρήνης» στο Ολυμπιακό Μουσείο

«Από τον Ιανουάριο του 2017 το Ολυμπιακό Μουσείο υλοποιεί το πρόγραμμα "Peace Project", σε συνεργασία με σχολεία και εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα και με μότο "Ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι για την ειρήνη"» 

Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια για τον «Τοίχο της Ειρήνης» στο Ολυμπιακό Μουσείο
Τα αποκαλυπτήρια του «Τοίχου για την Ειρήνη» θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αύριο 21 Σεπτεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Ειρήνης. Περίπου 1.000 έργα ζωγραφικής μαθητών, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος "Peace Project", θα «ντύσουν» την όψη του Μουσείου, ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης και κατά της βίας.

«Από τον Ιανουάριο του 2017 το Ολυμπιακό Μουσείο υλοποιεί το πρόγραμμα "Peace Project", σε συνεργασία με σχολεία και εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα και με μότο "Ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι για την ειρήνη"» διευκρίνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9» η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, Κυριακή Ουδατζή.
«Στη διάρκεια του προγράμματος ζητήσαμε από τους εκπαιδευτικούς να ενημερώσουν τους μαθητές, να τους μιλήσουν για την ειρήνη. Κάθε παιδί μας έστειλε τουλάχιστον ένα έργο, το δικό του μήνυμα ειρήνης, αποτυπωμένο όμως σε εικόνα» τόνισε η κ. Ουδατζή.

Η αυριανή δράση στο Ολυμπιακό Μουσείο είναι η τρίτη πράξη του προγράμματος "Peace Project: Act III".
Κλείσιμο
Με τα έργα τους οι μαθητές δείχνουν πως οραματίζονται έναν καλύτερο, ειρηνικό κόσμο και ταυτόχρονα συνθέτουν μία εικαστική εγκατάσταση για το Ολυμπιακό Μουσείο.

Τα παιδιά στέλνοντας τα έργα τους μας αγκαλιάζουν, μας δείχνουν την αγάπη τους, αλλά στέλνουν και ένα μήνυμα για την ειρήνη, ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, είπε η κ. Ουδατζή.

Το Ολυμπιακό Μουσείο θα είναι αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ανοιχτό για το κοινό από τις 10 το πρωί για επισκέψεις μαθητών σχολείων και γονιών με παιδιά που θέλουν να δουν την εικαστική εγκατάσταση, αλλά και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια εστιασμένα στην ειρήνη και την Ολυμπιακή Παιδεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης