«The Hard Problem»: Το έργο του Τom Stoppard «έρχεται» στην Αθήνα

«The Hard Problem»: Το έργο του Τom Stoppard «έρχεται» στην Αθήνα

Η μαγνητοσκοπημένη παράσταση από το Dorfman Theatre του Λονδίνου θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 20 Απριλίου, με αγγλικούς υπότιτλους.

«The Hard Problem»: Το έργο του Τom Stoppard «έρχεται» στην Αθήνα
Η νέα θεατρική δημιουργία του πολυβραβευμένου δραματουργού και σεναριογράφου Tom Stoppard με τίτλο «The Hard Problem», έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η μαγνητοσκοπημένη παράσταση από το Dorfman Theatre του Λονδίνου θα προβληθεί στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, τη Δευτέρα 20 Απριλίου, στις 9 το βράδυ με αγγλικούς υπότιτλους.

Η Xίλαρυ η πρωταγωνίστρια του έργου, είναι μια νεαρή ψυχολόγος-ερευνήτρια σε ινστιτούτο μελέτης του ανθρώπινου εγκεφάλου, που έρχεται αντιμέτωπη με αδυσώπητα ερωτήματα στον χώρο εργασίας της, όπου συναντώνται η Ψυχολογία και η Βιολογία. Αν δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από την ύλη, τότε τι είναι η συνείδηση; Αυτό είναι «το δύσκολο πρόβλημα» που φέρνει τη Χίλαρυ σε σύγκρουση με τον Σπάικ, τον πρώτο της μέντορα, τον Λήο, τον εργοδότη της και τον Τζέρι, τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του ινστιτούτου όπου εργάζεται. Θα έρθει άραγε κάποια μέρα που οι υπολογιστές και ο μαγνητικός τομογράφος θα απαντήσουν στα ερωτήματα τα οποία θέτει η Ψυχολογία; Στο μεταξύ, όμως, η Χίλαρυ χρειάζεται απεγνωσμένα ένα θαύμα…

Κλείσιμο
Ο θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Τομ Στόππαρντ είναι ένας από τους σπουδαιότερους δραματουργούς της γενιάς του. Έργα του παίζονται σε όλο τον κόσμο, ενώ η συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας υπήρξε μακρόχρονη και ιδιαίτερα επιτυχημένη. Έχει γράψει πλήθος έργα για τη σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και έχει τιμηθεί με ένα όσκαρ (ως συν-σεναριογράφος της ταινίας Ερωτευμένος Σαίξπηρ) και με τέσσερα βραβεία Τόνυ.

Παίζουν:

Kristin Atherton , Anthony Calf , Vera Chok, Jonathan Coy, Rosi Hilal, Damien Molony
Lucy Robinson , Parth Thakerar, Olivia Vinall, Hayley Canham, Eloise Webb.     

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 14 € και 7 € (φοιτητικά).

 

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης