Φεστιβάλ Όπερας: «Συνηχήσεις» στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Φεστιβάλ Όπερας: «Συνηχήσεις» στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Μια μεγάλη γιορτή για την όπερα από τον Σύνδεσμο Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση

Φεστιβάλ Όπερας: «Συνηχήσεις» στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Μια μουσική γιορτή για την όπερα με τίτλο «Συνηχήσεις» υποδέχεται η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου. Μία πλειάδα υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση θα συναντηθεί επί σκηνής για να μας οδηγήσει, μέσα από τη δύναμη του ρυθμού και τη γοητεία της όπερας, σε μια μοναδική μουσική περιπλάνηση.

Το Φεστιβάλ «Συνηχήσεις» ξεκινά στις 19:30 με το Athens Percussion Group ενώ στη συνέχεια παρουσιάζονται δύο αριστουργηματικές όπερες σε μουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη και σκηνοθεσία του Marco Pelle και Massimiliano Volpini.

Στο πρώτο μέρος του φεστιβάλ, το Κουαρτέτο πληκτροφόρων κρουστών Athens Percussion Group παρουσιάζει δύο σημαντικά έργα, το Κουαρτέτο αρ.1 ενός από τους κορυφαίους ρομαντικούς συνθέτες, του Νορβηγού Edvard Grieg, του οποίου η μουσική αποτελεί μέρος του προτύπου κλασικού ρεπερτορίου σε όλο τον κόσμο, και το Κουαρτέτο αρ.12 του Antonín Dvořák.

Κλείσιμο
Το μουσικό ύφος/στυλ του Antonín Dvořák έχει περιγραφεί ως «η πληρέστερη αναδημιουργία ενός εθνικού ιδιώματος με αυτό της συμφωνικής παράδοσης, απορροφώντας folk επιρροές και ταυτόχρονα βρίσκοντας αποτελεσματικούς τρόπους για τη χρήση τους».

Στο δεύτερο μέρος του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί, σε πρώτη εκτέλεση, η όπερα του Κωστή Κριτσωτάκη «Raven» σε λιμπρέτο της Νίνας Ράπη, βασισμένο σε ποίηση του Edgar Allan Poe. Το γεμάτο μυστήριο και σκοτεινές αποχρώσεις έργο θα διαδεχθεί η φημισμένη τάνγκο όπερα του Astor Piazzolla, “Maria de Buenos Aires”, σε λιμπρέτο του Horacio Ferrer. Η όπερα που συνέθεσε ο Αργεντίνος συνθέτης βασίζεται πάνω στις δομές της αρχαίας τραγωδίας και πραγματεύεται τον έρωτα, τη μοίρα, την τιμωρία, την αδικία, το θάνατο, την εξιλέωση και τελικά τη λύτρωση. Η γεμάτη πάθος μουσική περιγράφει τη ζωή της Maria, μιας τραγικής φιγούρας, μιας πόρνης που γεννιέται και πεθαίνει στους δρόμους της αισθησιακής πόλης.

Τα έργα θα παρουσιασθούν σε μουσική και καλλιτεχνική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη και σκηνοθεσία του γνωστού χορογράφου Marco Pelle.1

Το Athens Percussion Group ιδρύθηκε το 2014 από μια ομάδα διακεκριμένων σολίστ κρουστών με πολύχρονη πείρα τόσο στην ορχηστρική μουσική όσο και στην μουσική δωματίου. Βασικός στόχος τους είναι η διάδοση της κλασσικής μουσικής σ' ένα ευρύτερο κοινό, διαμέσου των πληκτροφόρων κρουστών οργάνων αλλά και αντίστροφα, την διάδοση δηλαδή των οργάνων αυτών, μέσω της κλασσικής μουσικής.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.onassis-scholars.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης