Το Εθνικό Θέατρο «ρίχνει άγκυρα» στα λιμάνια της άγονης γραμμής

Το Εθνικό Θέατρο «ρίχνει άγκυρα» στα λιμάνια της άγονης γραμμής

Ταξιδεύει με το αρματαγωγό «Ρόδος» και παρουσιάζει μέσα στο πλοίο την παράσταση «'Ενας Έλληνας. Απομνημονεύματα Στρατηγού Μακρυγιάννη»

Το Εθνικό Θέατρο «ρίχνει άγκυρα» στα λιμάνια της άγονης γραμμής
«Επειδή έλαβα αυτείνη την αδυναμία να σας βαρύνω με την αμάθεια μου (αν έβγουν εις φως αυτά που σημειώνω εδώ και ξηγώμαι πότε με κόλλησε αυτεί η ιδέα, -από τα 1829 Φλεβαρίου 26, εις το Άργος και ακολουθώ αγώνες και άλλα περιστατικά της πατρίδος) σας λέγω, αν δεν τα διαβάσετε όλα, δεν έχει το δικαίωμα κανένας από τους αναγνώστες να φέρη γνώμη ούτε υπέρ, ούτε κατά» έγραφε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης στα Απομνημονεύματα του. Το σπουδαίο κείμενο του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που ο Γιώργος Σεφέρης στην περίφημη διάλεξή του το 1943 στον κινηματογράφο Ριάλτο της Αλεξάνδρειας είχε χαρακτηρίσει ως «τον πιο σημαντικό πεζογράφο της νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας...», γίνεται παράσταση από το Εθνικό Θέατρο. Ο Περικλής Μουστάκης σκηνοθετεί έναν εκλεκτό θίασο με τους Περικλή Μουστάκη, Σήφη Πολυζωίδη, Ελένη Γαρυφαλλή, Γιάννη Μπόγρη, και Τάνια Παλαιολόγου και όλοι μαζί συμμετέχουν στην πρώτη θαλάσσια περιοδεία του Εθνικού Θεάτρου.

Η παράσταση θα ταξιδέψει με το αρματαγωγό «Ρόδος» στα νησιά της άγονης γραμμής, η οποία θα παρουσιάζεται μέσα στο πλοίο. Η σκηνή, τα καμαρίνια και οι θέσεις των θεατών θα βρίσκονται μέσα στο «Ρόδος» που μετατρέπεται σε ένα μέσο μεταφοράς της θεατρικής τέχνης.

Με τη βοήθεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού, η φετινή περιοδεία θα διαρκέσει από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 16 Μαΐου, προσεγγίζοντας και λιμάνια της άγονης γραμμής. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κλείσιμο
Οι σταθμοί του αρματαγωγού :

30/4 Ικαρία (Άγιος Κήρυκος)
2-3/5 Πάτμος (Σκάλα)
4-5/5 Λέρος (Λακκί)
7/5 Αστυπάλαια (Λιμάνι)
9/5 Νίσυρος  (Μανδράκι)
11/5 Τήλος (Λιβάδια)
12-13/5 Κάρπαθος (Πηγάδια)
15/5 Κάσος (Φρυ)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης