Σαρλότ Γκενσμπούρ: Γελούσα με τα ψεύτικα πέη και τα αιδοία από σιλικόνη

Σαρλότ Γκενσμπούρ: Γελούσα με τα ψεύτικα πέη και τα αιδοία από σιλικόνη

Η Γαλλίδα ηθοποιός περιγράφει την εμπειρία της από τη συνεργασία με τον προκλητικό Δανό σκηνοθέτη

Σαρλότ Γκενσμπούρ: Γελούσα με τα ψεύτικα πέη και τα αιδοία από σιλικόνη
Την ώρα που η ταινία του μεγάλου Δανού σκηνοθέτη, Λαρς φον Τρίερ, έχει απαγορευτεί στη γειτονική Τουρκία και άλλες χώρες, η Charlotte Gainsbourg, κόρη του Γάλλου μουσικού και του μοντέλου Jane Birkin, η ηθοποιός μιλάει για την ταινία και τη συνεργασία της με το σκηνοθέτη, που ίσως να είναι η τελευταία.

«Σήμερα; Σήμερα δεν είμαι στα καλύτερά μου» λέει αφοπλιστικά η ηθοποιός στο δημοσιογράφο των New York Times, που την συνάντησε στο Παρίσι. «Η συνεργασία μου με τον Lars ίσως να έχει λήξει» εξηγεί.

Η ηθοποιός δεν παρευρέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, και αποκαλύπτει οτι σε τηλεφωνική συνομιλία ο σκηνοθέτης, προσπαθώντας να την πείσει να πάει, της είπε: «Ίσως αυτή να είναι η τελευταία φορά που βρισκόμαστε».

Κλείσιμο
«Είναι πολύ μυστηριώδης, απλά δίνει συγκεχυμένες πληροφορίες γι' αυτά που σκέφτεται και εσύ πρέπει να μαντεύεις» λέει η Γαλλίδα ηθοποιός, που έχει συνεργαστεί μαζί του πολλές φορές τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η αυτοκτονία της αδερφής της, την έχει σοκάρει: «Ξέρω ότι δεν πρέπει να λέμε τα προσωπικά μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτές τις μέρες ασχολούμαι πολύ με την τακτοποίηση του σπιτιού της αδερφής μου».

Ζει στο Παρίσι όλη της τη ζωή: «Πάντα λέω ότι θα μετακομίσω. Σκεφτόμουν τη Νέα Υόρκη, έχει ένα υπέροχο φως, που δεν έχει το Παρίσι. Οι κινηματογραφιστές δεν έχουν καταφέρει να αποτυπώσουν ακόμα την ομορφιά του Παρισιού, έτσι όπως έχει αποτυπωθεί η ομορφιά της Νέας Υόρκης. Μόνο ίσως ο Γκοντάρ, αλλά αυτό ήταν πολύ παλιά, στα '60ς. Αλλά η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ εδώ».

Το σπίτι του πατέρα της, του μουσικού Serge Gainsbourg, που πέθανε απότομα το 1991, το έχει διατηρήσει όπως ακριβώς ήταν και, με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Jean Nouvel, το διαμορφώνει σιγά-σιγά σε μουσείο.

Είναι γεμάτο με φωτογραφίες από διάσημες γυναίκες που τραγούδησαν τα τραγούδια του : Brigitte Bardot, Anna Karina, Petula Clark, Juliette Gréco, Catherine Deneuve, Isabelle Adjani, Marianne Faithfull, Françoise Hardy, Vanessa Paradis και φυσικά τη γυναίκα του, Jane Birkin, με την οποία έμειναν μαζί 13 χρόνια.

«Η μητέρα μου ήξερε οτι θέλω να γίνω ηθοποιός, πριν ακόμα το καταλάβω εγώ» εξηγεί. Η ίδια η Birkin έχει πει ότι «η Charlotte είναι μια νέα Katherine Hepburn. Έχει το στιλ και το ταλέντο, μπορεί να σε κάνει να κλάψεις, χωρίς να κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι της».

Μέχρι να συναντήσει τον Τρίερ, γύριζε ταινίες που ήταν περισσότερο αποδεκτές στο ευρύ κοινό. Η εταιρεία παραγωγής του σκηνοθέτη, με όνομα Zentropa, γυρίζει και πραγματικές πορνογραφικές παραγωγές, ομοφυλόφιλες και ετεροφυλόφιλες, και ήταν εξαρχής συνηθισμένη στην προώθηση ταινιών με σεξουαλικό περιεχόμενο, με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύκολο να βρεθούν «κασκαντέρ» για τους ηθοποιούς.

«Ο Lars μου επέτρεψε να επιλέξω εγώ αυτή που θα με αντικαταστήσει στις σκηνές του σεξ. Ήταν Γερμανίδα η γυναίκα που έκανε τo ντουμπλάρισμα στις σκηνές μου. Αλλά, επειδή οι πορνοστάρ δεν έχουν καθόλου τρίχες στο εφηβαίο τους, της έβαλαν ψεύτικες, για να μοιάζουν με τις δικές μου. Και είχαμε και όλα αυτά τα αντικείμενα για το γύρισμα, ψεύτικα πέη και αιδοία από σιλικόνη, που εγώ τα βρήκα πολύ αστεία».

«Νιώθω πολύ κοντά στον σκηνοθέτη αυτόν, και εύχομαι να γύριζε τις ταινίες του μόνο μαζί μου. Εγώ είμαι πολύ ντροπαλή γενικά και καταφέρνει πάντα να με χαλαρώνει» προσθέτει.

Ακόμα και στις δύσκολες σκηνές του «Αντίχριστου», της προηγούμενης ταινίας που έκανε με τον Τρίερ, όπου αυνανίζεται, η Charlotte ένιωθε ασφάλεια δίπλα στον Δανό σκηνοθέτη. «Δε νομίζω ότι χαίρεται όταν υποφέρεις. Υποφέρει μαζί σου, αλλά εγώ ας πούμε είμαι αρκετά μαζοχίστρια, οπότε όλα αυτά που κάνω στις ταινίες του, δεν μου φαίνονται περίεργα».

Για κάποια που είναι πρόθυμη να την μειώσουν, να την ξεγυμνώσουν, να γίνει θύμα ομαδικού βιασμού και να την κλωτσήσουν σε ένα στενό (όπως γίνεται στο Nympomaniac), έχει αρκετές ανασφάλειες. «Φοβάμαι ότι, αν γεράσω λίγο ακόμα, δεν θα με θέλουν οι σκηνοθέτες» λέει.

Εκτός των ταινιών όμως, έχει και τη μουσική της καριέρα, η οποί τουλάχιστον στη Γαλλία πάει καλά. Η ηθοποιός μπορεί να σταματήσει τις προκλητικές ταινίες, η Charlotte όμως δεν θα σταματήσει να πειραματίζεται με τη ζωή.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης