Ιαν ΜακΚέλεν: «Με συμβούλευσαν να μην πάω στη Ρωσία επειδή είμαι γκέι»

Ιαν ΜακΚέλεν: «Με συμβούλευσαν να μην πάω στη Ρωσία επειδή είμαι γκέι»

Λόγω των νόμων κατά των ομοφυλόφιλων που ισχύουν στη χώρα

Ιαν ΜακΚέλεν: «Με συμβούλευσαν να μην πάω στη Ρωσία επειδή είμαι γκέι»
Ο διάσημος βρετανός ηθοποιός σερ Ιαν ΜακΚέλεν, γνωστός για τους ρόλους του ως Μάγος Γκάνταλφ στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και στο «Χομπιτ» μιλώντας στο ΒΒC, είπε ότι το Φόρεϊν Oφις τον συμβούλεψε να μην πάει στη Ρωσία, λόγω των νόμων κατά των ομοφυλόφιλων που ισχύουν στη χώρα. «Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορώ να πάω...Δεν μπορούσαν να με προστατέψουν από τους νόμους» είπε ο 74χρονος ηθοποιός ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι είναι gay σε ηλικία 49 ετών.

«Δύο μίση ώρες μακριά από το Λονδίνο! Στην χώρα του Τσαϊκόφσκι, του Ντιαγκίλεφ και του Νουρέγιεφ, gay καλλιτεχνών των οποίων η σεξουαλικότητα εμπλούτισε το έργο τους!» σχολίασε ο διάσημος ηθοποιός.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Ρωσία ψήφισε έναν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα σε όποιον δώσει πληροφορίες για την ομοφυλοφιλία σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Πρόσφατα, ο 41χρονος ηθοποιός, Γουέντγουροθ Μίλερ, γνωστός από το ρόλο του στο Prisonbreak, είχε απορρίψει πρόταση να λάβει μέρος σε κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Ρωσία, αποκαλύπτοντας: «Ευχαριστώ για την ευγενική πρόσκληση. Έχοντας καταγωγή από τη Ρωσία και έχοντας επισκεφθεί και στο παρελθόν τη χώρα, θα ήθελα να έρθω. Όμως, ως gay, πρέπει να αρνηθώ.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης