Πού γεννιέται η φαντασία: στην καρδιά ή στο μυαλό; Ή μήπως μέσα σε μία Σαπουνόφουσκα;

Πού γεννιέται η φαντασία: στην καρδιά ή στο μυαλό; Ή μήπως μέσα σε μία Σαπουνόφουσκα;

Ένα πρωτοποριακό επιστημονικό παιχνίδι φτιάχνει ένα πλανήτη από σαπουνόφουσκες και δύο νέα παιδιά ενώνουν τα ταλέντα και τις σπουδές τους για ερευνητικό και εκπαιδευτικό σκοπό

Πού γεννιέται η φαντασία: στην καρδιά ή στο μυαλό; Ή μήπως μέσα σε μία Σαπουνόφουσκα;
Η Βάσια Τσώτσου προέρχεται από τον κλάδο της Πολιτικής Επιστήμης, έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική Φιλοσοφία, έχοντας μελετήσει τις αναπαραστάσεις της έννοιας της εξουσίας στα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά. Έχει, παράλληλα ασχοληθεί με το σωματικό θέατρο στο εργαστήριο της Ομάδας Πλεύσις, ενώ τώρα κάνει το διδακτορικό της. Ο Καριοφίλης Γκροζούδης ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως οινολόγος στην Αθήνα, την ολοκλήρωσε όμως ως μηχανολόγος και γεωπόνος στη Θεσσαλονίκη κι εργάζεται ως φωτογράφος. Προερχόμενη η μεν από τον κόσμο της θεωρίας, ο δε από τον κόσμο του πειράματος, ξεκίνησαν ένα κοινό εγχείρημα, ένα κοινωνικό πείραμα, μέσα από την ιδέα του παιχνιδιού με τη σαπουνόφουσκα και συνέστησαν την καλλιτεχνική ομάδα «La Petite Marguerite» που ασχολείται με το Επιστημονικό Θέατρο και με τη μη τυπική μάθηση.



Κλείσιμο
Και πώς συνδέεται η πολιτική επιστήμη και φιλοσοφία με τις σαπουνόφουσκες; 

Η εφήμερη ζωή της αναμοχλεύει κοινωνικά φαινόμενα και συμπεριφορές και φέρνει στην επιφάνεια τη συναισθηματική και κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων, μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας, αλλά και τα όρια φαντασίας: «Πρόκειται καθαρά για μια προσπάθεια προσέγγισης και αναζήτησης του κοινωνικού μέσα από μια βιωματική διαδικασία. Ένα τρόπο εμβάθυνσης και ανάδειξης της στιγμής, του εφήμερου, του εδώ και του τώρα. Της απομάκρυνσης από τον κόσμο της «κανονικοποίησης». Της ενίσχυσης του δυνατού, του απρόβλεπτου, του πραγματικού», παρατηρούν η Βάσια και ο Καριοφίλης. Και τι διαφαίνεται συχνά μέσα από αυτό το παιχνίδι; Ο ατομικισμός, αλλά και ο αλτρουισμός, η ματαιοδοξία, ο φόβος, αλλά και η χαρά, ο αυθορμητισμός, η φαντασία…



Οι δράσεις της ομάδας έχουν παραστατική και εκπαιδευτική μορφή και προϋποθέτουν τη συμμετοχική διάδραση. Μία από τις παραστατικές δράσεις της είναι «Ο πλανήτης που φτιάχτηκε από φούσκες», μια διαδραστική performance σαπουνόφουσκας, ένα θεματικό show γεμάτο τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμυθιακό, την φαντασία, το όνειρο. Είναι μια ευχάριστη και ανεπανάληπτη έκπληξη για όλες τις ηλικίες που μπορεί να φιλοξενηθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε εκδηλώσεις και παιδικά πάρτι και γιατί όχι; Και σε πάρτι ενηλίκων!

Η εκπαιδευτική της δράση είναι το «Εργαστήριο σαπουνοφουσκοποιητών»- Bubble Play. Πρόκειται για ένα εικαστικό εργαστήριο κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά κατασκευάζουν πρωτότυπα εργαλεία σαπουνόφουσκας και παράλληλα σχεδιάζουν τους δικούς τους αυθεντικούς πίνακες με χρώματα σαπουνόφουσκας. Βασικός στόχος αυτής της διαδικασίας είναι ο πειραματισμός, το παιχνίδι, η δημιουργία, η νέα εμπειρία. Το πρόγραμμα έχει λειτουργικό χαρακτήρα σε ομάδες παιδιών με αυτισμό, σύνδρομο down, ψυχολογικές διαταραχές και ηλικιωμένους και εφαρμόζεται σε σχολεία ειδικής αγωγής και ιδρύματα με χορηγίες. 

Απολαύστε μέρος της δράσης:





Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε: bubbleperforming.com

Για περισσότερες ιδέες για βόλτες και δραστηριότητες με παιδιά, επισκεφτείτε τη www.mamakita.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης