Όταν προσεύχεσαι κατά λάθος σε ένα Ξωτικό

Όταν προσεύχεσαι κατά λάθος σε ένα Ξωτικό

Μία γιαγιά από τη Βραζιλία έκανε ένα αστείο λάθος και η εγγονή της φρόντισε να το διαδώσει μέσω Facebook

Όταν προσεύχεσαι κατά λάθος σε ένα Ξωτικό
«Πίστευε και μη ερεύνα» είναι μία παρότρυνση που ακούγεται συχνά από τους πιστούς (λανθασμένα ή μη). Ωστόσο, μία γιαγιά από τη Βραζιλία το πήρε πολύ, μα πολύ σοβαρά, μια και επί σειρά ετών προσευχόταν σε ένα μικρό ειδώλιο του Αγίου Αντωνίου. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευε, γιατί στην πραγματικότητα το ειδώλιο ήταν του Έλροντ, άρχοντα του Σχιστού Λαγκαδιού και εκ των πιο ισχυρών Ξωτικών στον άρχοντα των δαχτυλιδιών.

Τη διαπίστωση έκανε η έγγονη της γυναίκας, Γκαμπριέλα Μπραντάο, η οποία όπως είναι λογικό το έκανε βούκινο στο Facebook, ανεβάζοντας φωτογραφίες του ειδώλου υπό τον τίτλο «Η πιο αστεία ανακάλυψη του 2016» και με λεζάντα: «Η προγιαγιά της κόρης μου προσεύχεται σε αυτό το ειδώλιο του Αγίου Αντωνίου κάθε ημέρα. Αλλά κοιτώντας από πιο κοντά...».

Κλείσιμο

Η Γκαμπριέλα άρχισε να υποπτεύεται ότι κάτι δεν πήγαινε κοντά, παρατηρώντας τα μυτερά αυτιά του αγαλματιδίου. Έτσι έκανε την έρευνά της στο διαδίκτυο και ανακάλυψε ένα παρόμοιο προϊόν σε ένα e-shop: ήταν όντως ο Έλροντ. Το post της Γκαμπριέλα έγινε viral, μαζεύοντας περισσότερα από 3 χιλιάδες likes και 3 χιλιάδες κοινοποιήσεις ενώ ακόμα και ο Ίαν ΜακΚέλεν, ο οποίος υποδύθηκε τον Γκάνταλφ στις ταινίες του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ», ανέβασε την είδηση στη σελίδα του στο Facebook γράφοντας: «Μία γυναίκα στη Βραζιλία προσευχόταν στον Έλροντ, νομίζοντας ότι είναι ο Άγιος Αντώνιος. Βρήκε ένα καινούργιο είδωλο».

Όσο για την περιγραφή που δίνει ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν για τον Έλροντ στο βιβλίο «Η συντροφιά του δαχτυλιδιού»: «Το πρόσωπό του έδειχνε δίχως ηλικία, ούτε γέρικο ούτε νεανικό, αν και πάνω του ήταν χαραγμένες αναμνήσεις πολλών πραγμάτων, και χαρούμενων και λυπητερών. Τα μαλλιά του ήταν σκουρόχρωμα […] και πάνω τους βρισκόταν ένα ασημένιο στεφάνι. Τα μάτια του ήταν γκρίζα σαν το καθάριο δειλινό και μέσα τους είχαν ένα φως σαν εκείνο των άστρων». Ό,τι περιμένεις και από έναν άγιο, δηλαδή…

Τώρα, για το πόσα χρόνια μπορεί να τράβηξε αυτή η παρεξήγηση; Σκεφτείτε ότι η πρώτη ταινία του «Άρχοντα» προβλήθηκε πριν από 15 χρόνια. Αυτό είναι και το μάξιμουμ χρονικό διάστημα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης