Ένα virgin blend από τα μέρη της Κωπαΐδας

Ένα virgin blend από τα μέρη της Κωπαΐδας

Το φυσικό ενεργειακό ποτό που έρχεται από τη Στερά Ελλάδα και είναι κατάλληλο για το πρωινό ξεκίνημα, τη γυμναστική αλλά και το… bar

Ένα virgin blend από τα μέρη της Κωπαΐδας
Το πρώτο φυσικό ενεργειακό ποτό από τα χώματα της Στερεάς Ελλάδας είναι πια μια πραγματικότητα. Ένα blend σε συσκευασία γυάλινου μπουκαλιού 200 ml με βαθύ κόκκινο χρώμα και έντονο άρωμα καλοκαιρινής τομάτας και λαχανικών. Το γευστικό σύμπλεγμα αποτελείται από την τομάτα που έρχεται από τις καλλιέργειες των χωριανών του Σάκη και του αδελφού του, Φώτη Τουρκοχωρίτη, από τα μέρη της Κωπαΐδας και έναν πουρέ λαχανικών που περιλαμβάνει καρότο, σέλινο, σπανάκι και παντζάρι. Το blend έχει αρχίσει και δουλεύει στα γυμναστήρια αλλά και για το πρωινό ξεκίνημα – όσο για το βράδυ στο bar δεν συζητιέται…

Θα μπορούσα να συνεχίσω και να γράφω λεπτομέρειες επι λεπτομερειών όπως για μέτριο προς βαρύ σώμα ή για την ισορροπημένη, γλυκιά γεύση. Καλές όμως οι λεπτομέρειες του προϊόντος αλλά η ουσία κρύβεται κάπου αλλού. Στην επιχειρηματική πρόκληση του Σάκη και του Φώτη, που από τον νεανικό ενθουσιασμό που είχε η ενασχόληση με τον τομέα της νυχτερινής διασκέδασης και ψυχαγωγίας πέρασαν στην ωριμότητα του παραγωγού και της δραστηριότητας που τον συνοδεύει. Μια δύσκολη μετάβαση αλλά φαίνεται ότι είχαν το τσαγανό να την βγάλουν πέρα.

Το blend –για την ακρίβεια το virgin blend- είναι το μικρό αδελφάκι της σειράς Mala Peruviana. Προηγήθηκε η κόκκινη των 500ml - καθαρή τομάτα με ελάχιστο αλάτι, φτιαγμένη με μια παραδοσιακή συνταγή της Αρβανίτισας γιαγιάς στον κάμπο της Κωπαΐδας. Ότι πρέπει και για μαγειρική και για κοκτέιλ αλλά και για χυμό μετά τη γυμναστική. Ακολούθησε η Orange Tomato – το προϊόν της πορτοκαλί τομάτας, μια τομάτα από ιδιαίτερη εισαγόμενη ποικιλία που ρίζωσε για τα καλά στα εδάφη της Βοιωτίας.
Κλείσιμο



Στο σημείο αυτό λίγα περισσότερα λόγια για τις ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό που έχει η κατανάλωση του φυσικού αλλά και του ενισχυμένου χυμού μιας τομάτας είναι χρήσιμα. Ξεκινώντας να μιλήσω για τις ιδιότητες θα έκανα μια πρώτη στάση στο κομμάτι της αντιοξειδωτικής προστασίας θα συνέχιζα με τις αντικαρκινικές άμυνες και θα το έφθανα και στα χωράφια της χοληστερίνης. Ναι, δίχως άλλο, η κατανάλωση της βοηθά στη μείωση της.

Αλλά, για να πάμε λίγο παραπέρα. Για σκεφτείτε πως ένα ποτήρι χυμός τομάτας σε καθημερινή βάση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει από καρδιακές παθήσεις και συμβάλει στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου. Επιπλέον, αυτό το δροσιστικό ποτό βοηθά στη δυσπεψία, εμποδίζει την κατακράτηση υγρών, βελτιώνει τη συνολική υγεία και προλαμβάνει ασθένειες της ουροδόχου κύστης, του παγκρέατος, του ήπατος και του πνεύμονα. Ταyτόχρονα, κάνει πολύ καλό στο δέρμα και προσφέρει πιο λαμπερή επιδερμίδα. Την ίδια στιγμή όσοι ακολουθείτε ένα γερό πρόγραμμα άσκησης κλπ αν επιλέξετε μετα το πέρας της άσκησης να πιείτε έστω λίγο χυμό ντομάτας θα διαπιστώσετε ότι θα έχετε λιγότερο πόνο στους καταπονημένους μύες. Με λίγα λόγια έχετε στο ποτήρι σας μια πολύ καλή φυσική θεραπεία για τους καταπονημένους μύες (οι τομάτες είναι πλούσιες σε μαγνήσιο -11 mg ανά 100 γραμμάρια).

Η τομάτα μας –η φυσική πρώτη ύλη για τα προϊόντα της σειράς Mala Peruviana- περιέχει κάλιο, ασβέστιο, φυτικές πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, καθώς και βιταμίνη C. Τα τρία προϊόντα μαζί με την μονάδα παραγωγής και συσκευασίας (στα Βάγια της Θήβας) διαμορφώνουν χωρίς άλλο μια ολοκληρωμένη προσέγγιση/πρόταση διατροφής που φλερτάρει με το ευ ζην – από το χωράφι μέχρι το γυμναστήριο και το bar.

* Περισσότερες ενδιαφέρουσες ιστορίες από τον χώρο της έξυπνης και δημιουργικής οικονομίας θα βρεις στο ideaslab.today
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης