Η παλαιά Αθήνα μέσα από τις δικές σου φωτογραφίες

Η παλαιά Αθήνα μέσα από τις δικές σου φωτογραφίες

Οι atenistas και οι Σταθερές Συγκοινωνίες οργανώνουν τον διαγωνισμό φωτογραφίας «Η Αθήνα μέσα από φωτογραφίες των ανθρώπων της» με έπαθλο δωρεάν μετακινήσεις μέσα στην πόλη

Η παλαιά Αθήνα μέσα από τις δικές σου φωτογραφίες

Οι atenistas και οι Σταθερές Συγκοινωνίες οργανώνουν τον διαγωνισμό φωτογραφίας «Η Αθήνα μέσα από φωτογραφίες των ανθρώπων της» με έπαθλο δωρεάν μετακινήσεις μέσα στην πόλη

Ήρθε η ώρα να ψαχουλέψεις τα συρτάρια σου και να βρεις παλιές φωτογραφίες από την Αθήνα. Πρώτον για να αναπολήσεις παλιές καλές εποχές (ποτέ δεν είναι ακατάλληλη στιγμή για αυτό) και δεύτερον για να κερδίσεις στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Η Αθήνα μέσα από φωτογραφίες των ανθρώπων της» που οργανώνουν οι atenistas και οι Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ με βραβείο δωρεάν μετακινήσεις στην πόλη.

Οι δύο φορείς ζητούν τη δική σου μαρτυρία, τη δική σου φωτογραφία στο πλαίσιο ενός διαφορετικού διαγωνισμού που θα εξελιχθεί σε μια φωτογραφική έκθεση με σκοπό τη συλλογή φωτογραφικών μνημών ανθρώπων που έζησαν τη μικρή τους ιστορία σε γειτονιές και δρόμους της πόλης μας.

Αν θέλεις να συμμετάσχεις και εσύ στον διαγωνισμό, δεν έχεις παρά να ξεφυλλίσεις τα οικογενειακά σου άλμπουμ και να βρεις μια παλιά φωτογραφία -από τις αρχές του 20ού αιώνα έως το 1980- στην οποία απεικονίζεται κάποιος ή κάποιοι σε έναν εξωτερικό χώρο στην Αθήνα και τα προάστιά της. Όσο περισσότερο φαίνεται αυτός ο εξωτερικός χώρος, τόσο το καλύτερο. Αφού επιλέξεις τη φωτογραφία σου, τη σκανάρεις ή τη φωτογραφίζεις με τη φωτογραφική μηχανή σου σε υψηλή ανάλυση (πρόσεξε να μην υπάρχουν αντανακλάσεις από φως ή σκιές που θα αλλοιώσουν την ποιότητα της αρχικής εικόνας), γράφεις μία σύντομη ιστορία (μια παράγραφος 40 ως 140 λέξεων) σχετικά με το πρόσωπο και τον χώρο που απεικονίζονται και τα στέλνεις όλα (μαζί με τη δήλωση συμμετοχής) στο mail atenistasphoto2016@gmail.com μέχρι και την Κυριακή 15 Μαΐου.

Όσο για τα ψιλά γράμματα; Επιτρέπεται η ελαφρά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη, η κατάτμηση (crop) της πρωτότυπης, και όλες γενικά οι επεμβάσεις που μπορούν κατ’ αντιστοιχία να γίνουν και στον σκοτεινό θάλαμο. Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (σύνθεση), η προσθήκη ψηφιακής κορνίζας και υπογραφής (watermark), η αφαίρεση, η προσθήκη στοιχείων της εικόνας και ο μερικός αποχρωματισμός (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας και οποιαδήποτε τοπική επεξεργασία. Επίσης, οι ιστορίες των φωτογραφιών μπορεί να δεχθούν λεκτική ή συντακτική επεξεργασία από την ομάδα επιμέλειας χωρίς αλλοίωση των δεδομένων, με σκοπό την ενιαία εικόνα της έκθεσης.

Οι 60 καλύτερες φωτογραφίες θα εκτεθούν στον Σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα για μια εβδομάδα, ενώ οι τρεις καλύτερες εξ αυτών (όπως θα επιλεχθούν από την κριτική επιτροπή, αλλά και το κοινό) θα λάβουν ως βραβεία, κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Η κριτική επιτροπή στελεχώνεται από τον Τάσο Βρεττό (φωτογράφος), την Ίριδα Κρητικού (ιστορικός τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια), τον Δημήτρη Φύσσα (δημοσιογράφος και αθηναιογράφος) και Τάσο Χαλκιόπουλο (μέλος των atenistas).

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης