Με τετρακίνηση η επόμενη BMW M3

Με τετρακίνηση η επόμενη BMW M3

Μετά τη νέα γενιά της BMW M5, φαίνεται ότι και η επόμενη M3 θα έρθει για πρώτη φορά στην ιστορία με τετρακίνηση, ενώ θα επωφεληθεί και από όλα τα νέα στοιχεία που θα μας φέρει η επόμενη γενιά της BMW Σειρά 3.

Με τετρακίνηση η επόμενη BMW M3
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που δημοσιεύει το περιοδικό CAR η επόμενη M3 ετοιμάζεται πυρετωδώς από τη BMW
, με το νέο μοντέλο να βασίζεται –όπως και η επόμενη BMW Σειρά 3– πάνω στη νεότερη πλατφόρμα CLAR της γερμανικής φίρμας.

Ο κινητήρας δεν θα αλλάξει και θα είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του υπάρχοντος 3λιτρου TwinPower Turbo 6κύλινδρου μοτέρ βενζίνης της BMW, ο οποίος όμως θα αυξήσει την ισχύ του και θα αγγίζει πλέον τους 500 ίππους! Μάλιστα, οι μηχανικοί της BMW θα συνοδέψουν το νέο μοτέρ και με 48-volt «ήπιο» υβριδικό σύστημα κίνησης, για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων του.

Κλείσιμο
Το πιο σημαντικό όμως νέο στην περίπτωση της επόμενης M3 αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία η BMW θα την προσφέρει και με σύστημα τετρακίνησης. Η επιλογή αυτή αναμένεται να είναι προαιρετική και σύμφωνα πάντα με το CAR, το σύστημα τετρακίνησης δεν θα είναι τόσο περίπλοκο όσο αυτό της νέας M5, όμως σίγουρα θα έχει τεχνογνωσία από αυτό.

Μάλιστα, ο συνδυασμός της τετρακίνησης με τη μείωση του βάρους και τη βελτιωμένη αεροδυναμική που θα χαρακτηρίσουν γενικότερα την επόμενη BMW M3, αναμένεται να της προσφέρουν ακόμη πιο δυναμικά χαρακτηριστικά στο δρόμο και πιο «καυτές» επιδόσεις. Τέλος, όπως και στη σημερινή M3, έτσι και στην επόμενη η BMW θα την προσφέρει και πάλι σε αμαξώματα σεντάν, κουπέ και κάμπριο, με τα δύο τελευταία να συνοδεύονται και πάλι από την ονομασία «M4». Ως προς το λανσάρισμά της, αυτό αναμένεται να γίνει στα τέλη του 2019-αρχές του 2020.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης