Αποκάλυψη για τη νέα τετρακίνητη Ferrari

Αποκάλυψη για τη νέα τετρακίνητη Ferrari

H GTC4Lusso αντικαθιστά την FF, διαθέτοντας ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του V12 με 690 ίππους.

Αποκάλυψη για τη νέα τετρακίνητη Ferrari
Αυτό είναι το νέο τετραθέσιο και τετρακίνητο supercar της Ferrari, το οποίο ονομάζεται GTC4Lusso και θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στη Γενεύη. Αν σας φαίνεται ως μία εξελιγμένη FF δεν κάνετε λάθος, αφού πρόκειται για το διάδοχό της. Η σημαντικότερη διαφοροποίηση στο υπεραυτοκίνητο των 4,92 m. είναι ο συνδυασμός για πρώτη φορά της ενεργητικής τετραδιεύθυνσης με την τετρακίνηση.



Κλείσιμο
Το όνομα GTC4Lusso αποτελεί αναφορά σε παλαιότερες Ferrari, όπως η 330 GTC, η 330 GT με εσωτερικό 2+2 θέσεων και η 250 GT Berlinetta Lusso. Ο αριθμός 4 δεν παραπέμπει στις κίνηση σε όλους τους τροχούς αλλά στις τέσσερις θέσεις. Ο τοποθετημένος μπροστά V12 των 6.262 cc έγινε ακόμη πιο ισχυρός, με 690 (από 660) ίππους και 71,1 kgm ροπής, τα οποία εμφανίζονται στις 5.750 rpm. Έτσι η αναλογία κιλών ανά ίππο υποχωρεί ακόμη περισσότερο, στα 2,6 kg/PS! Η GTC4Lusso είναι ακόμη πιο γρήγορη, ολοκληρώνοντας τη διαδιακασία 0-100 σε 3,4 sec (από 3,7 της FF). Η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 335 km/h.

Το σύστημα 4×4 της Ferrari με τίτλο 4RM Evo συνδυάζεται με ενεργητική τετραδιεύθυνση και μετονομάζεται σε 4RM-S. Η GTC4Lusso εφοδιάζεται με το ηλεκτρονικό διαφορικό E-Diff και τη μαγνητοροϊκή ανάρτηση SCM-E, ώστε η τερατώδης ροπή να περνά ομαλά ακόμη και σε εδάφη με ελάχιστη πρόσφυση.



Οι σχεδιαστικές επεμβάσεις (στην εμπρός γρίλια, τους αεραγωγούς στο πλάι, την πίσω αεροτομή και το νέο διαχύτη) δεν είχαν ως μοναδικό στόχο να διαφέρει η GTC4Lusso από την FF, αλλά και να προσφέρει καλύτερη αεροδυναμική απόδοση, με οφέλη στις επιδόσεις και την κατανάλωση. Εκτεταμένες αλλαγές εντοπίζονται και στην καμπίνα των επιβατών, με νέο τιμόνι, νέα μεγαλύτερη οθόνη αφής 10,25 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, αλλά και δεύτερο πίνακα οργάνων αποκλειστικά για το συνοδηγό! Η συνολική εικόνα ολοκληρώνεται από τα τέσσερα δερμάτινα καθίσματα, που αγκαλιάζουν τον οδηγό και τους επιβάτες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης