DTM: Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας!

DTM: Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας!

Ο 6ος αγώνας του Γερμανικού πρωταθλήματος Τουρισμού θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ρωσική πρωτεύουσα.

DTM: Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας!
To Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού μεταφέρεται στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, τη Μόσχα. Μετά το πετυχημένο ντεμπούτο του αγώνα το 2013 το DTM επιστρέφει για 3η φορά φέτος εκεί για τον 6ο διπλό αγώνα του φετινού πρωταθλήματος. Η διαδρομή που θα χρησιμοποιηθεί είναι η μεγάλη των 4km. Τα προηγούμενα χρόνια οι εντυπώσεις που άφησε ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν οι καλύτερες ενώ φέτος πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι οι θεατές θα μπορούν να συμμετέχουν με βόλτες στα πιτ, εξάσκηση στα πιτ στοπ αλλά και παρακολουθώντας την φωτογράφιση των grid girls.

Επεισοδιακός ήταν ο προηγούμενος διπλός αγώνας του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού στη Στύρια. Νικητής στον πρώτο αγώνα ήταν ο Edoardo Mortara που αγωνίζεται για λογαριασμό της Abt με Audi.  Στο δεύτερο αγώνα ο Ekstrom επίσης με Audi της Abt επικράτησε του Gary Paffett με τη Mercedes. Στον πρώτο αγώνα ο Mortara κατάφερε να μετατρέψει την pole σε νίκη. Ο οδηγός της Audi ήταν εξαιρετικά γρήγορος και στις ελεύθερες δοκιμές και στις κατατακτήριες. Δεν κατόρθωσε όμως να διατηρήσει την πρώτη θέση στην εκκίνηση καθώς τον πέρασε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jamie Green που αγωνίζεται στην ίδια ομάδα. Όμως σύντομα ο Green αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων που τον έριξε στις πιο πίσω θέσεις προτού εγκαταλείψει. Ο Mortara μετά απ' αυτή την εξέλιξη δεν απειλήθηκε σε κάποιο σημείο του αγώνα.

Στο φινάλε του δεύτερου αγώνα είχε δημιουργηθεί  όταν ο Wehrlein είχε μια μάχη
Κλείσιμο
για την 6η θέση με τους Wickens και Scheider. Κατάφερε να τους περάσει και τους δυο στη στροφή 2 στον τελευταίο γύρο και αμέσως μετά ακούστηκε σε live μετάδοση από την ενδοεπικοινωνία του Scheider η εντολή από τα πιτ "Σπρώξε τον έξω".  Ο Scheider χτύπησε τελικά το Wickens στα φρένα για τη στροφή 3. Η Mercedes του Wickens παρέσυρε και αυτή του Wehrlein και βρέθηκαν και οι δυο στην αμμοπαγίδα εγκαταλείποντας. Ο Scheider τερμάτισε όμως οι αγωνοδίκες τελικά τον μηδένισαν και έχασε την 6η θέση. Δεν έφτανε όμως αυτό ο Timo Scheider πήρε ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα της Μόσχας και στη θέση του θ' αγωνιστεί ο Antonio Giovinazzi που προηγείται φέτος στη βαθμολογία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος F3.

Το κύριο μενού φυσικά συμπεριλαμβάνει το διπλό αγώνα του DTM Σάββατο και Κυριακή στην πίστα των 4.0km στο μοναδικό αυτό σημείο σίγουρα οι οδηγοί των Mercedes, BMW, Audi θα δώσουν μια ανάλογη παράσταση. Ο αυριανός αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 17:30 ώρα Ελλάδος.

Στους πρώτους αγώνες της χρονιάς είχαμε κυριαρχία των Audi, ενώ στον τρίτο στη Νυρεμβέργη τα αυτοκίνητα με το αστέρι πήραν τη νίκη και το Σάββατο και την Κυριακή.




Στο Ζάντβροοπ ήταν η σειρά των BMW να λάμψουν oι M4 κατέλαβαν τις επτά πρώτες θέσεις στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου όπου κέρδισε ο Marco Wittmann και  τις 5 πρώτες θέσεις την Κυριακή όταν ο da Costa πήρε την παρθενική του νίκη στο θεσμό.  Ο 23χρονος Πορτογάλος που είναι μέλος της Red Bull Junior team είδε τον Kvyat να του “τρώει” τη  θέση στην Toro Rosso αλλά τελικά βρήκε διέξοδο στο DTM και τη Formula E.




Στη βαθμολογία ο Ekstrom (111 βαθμοί)  πήρε το προβάδισμα από το Wehrlein (94 βαθμοί) ενώ ανάμεσά τους ανέβηκε ο Mortara με 98 βαθμούς.

O αυριανός αγώνας θα διεξαχθεί στις 17:30 ώρα Ελλάδος ενώ ο Κυριακάτικος στις 17:30. Μείνετε συντονισμένοι στο newsauto.gr.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης