«Δίκιο έχω μόνον εγώ»!
hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

«Δίκιο έχω μόνον εγώ»!

Ο πρώτος κανόνας  στις  αρχές του πολιτικού πολιτισμού, είναι ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη.

Τον έκανε σύνθημά του  ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Τον κράδαινε σαν λάβαρο τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησής του, όταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον επέκριναν για τις επιλογές του.

Αυτόν τον βασικό κανόνα της δημοκρατίας, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον έχει ξεχάσει τις τελευταίες εβδομάδες. Τον έχει κρύψει στα συρτάρια του.

Κλείσιμο
Κι ο πολιτικός του λόγος, εκπέμπει έναν πρωτόγνωρο -για κόμμα της αριστεράς - αυταρχισμό, όπου δίκιο έχουν πλέον μόνο τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, με όσους διαφωνούν μαζί τους, να είναι άλλοτε διαπλεκόμενοι, άλλοτε φασίστες κι άλλοτε φερέφωνα  συμφερόντων ή των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου που το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριπτε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, υπογράμμιζαν σε κάθε ευκαιρία ότι οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να είναι απολύτως σεβαστές, επικρίνοντας όσους τολμούσαν να τις σχολιάσουν. Από την ημέρα που το ΣΤΕ έκρινε παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών, το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουν αρχίσει να αμφισβητούν την κρίση των δικαστών, με αποκορύφωμα την χθεσινή δήλωση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, με την οποία τόνισε ότι η απόφαση του ΣΤΕ μπορεί και να μη γίνει σεβαστή!

Ταυτόχρονα, η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» που αφιέρωσε σελίδες επί σελίδων για να υπερασπιστεί το δικαίωμα που δήθεν είχε, να δημοσιεύσει δημοσκόπηση που εμφάνιζε τον πρωθυπουργό λιγότερο δημοφιλή από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγκάστηκε χθες να διακόψει την συνεργασία της με την συγκεκριμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων, για να μην αναγκαστεί στο μέλλον, να μην δημοσιεύσει άλλη δημοσκόπηση με ανάλογα ευρήματα.

Για να έλθει χθες κι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών να αποκαλέσει «φασιστάκι της πλάκας» τον πρόεδρο του συλλόγου των Ολυμπιονικών με αναπηρία, μόνο και μόνο επειδή δεν του άρεσε η κριτική που του έγινε!

Δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτικοί που ασκούν εξουσία, επιδεικνύουν τέτοια αλαζονική συμπεριφορά, εκπέμποντας μια λογική του τύπου «δίκιο έχω μόνον εγώ». Είναι η λογική στην οποία καταφεύγουν όσοι ξεμένουν από επιχειρήματα.

Αλλά είναι η πρώτη φορά που υιοθετεί αυτή τη λογική ένα κόμμα της Αριστεράς.

Μιας Αριστεράς που έχει αγωνιστεί με όλους τους τρόπους για να μπορούν οι έλληνες να έχουν και να εκφράζουν ελεύθερα την διαφορετική άποψή τους.

Μια τέτοια λογική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Κι όποιο κόμμα την εξέφρασε στο παρελθόν, αποδοκιμάστηκε αργά ή γρήγορα.

Το ίδιο θα συμβεί και με αυτήν την κυβέρνηση, αν δεν εγκαταλείψει γρήγορα αυτή την νοοτροπία. Και στο μεταξύ, δεν μπορεί πια να υποστηρίζει ότι διαφέρει από τα κόμματα εξουσίας του παρελθόντος, τα οποία καταγγέλλει.

Μια από τα ίδια είναι…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network