Γιατί ο Τσίπρας δεν θα πάρει τίποτα για το χρέος, όσο μειώνει το ΑΕΠ
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Γιατί ο Τσίπρας δεν θα πάρει τίποτα για το χρέος, όσο μειώνει το ΑΕΠ

Φανταστείτε μόνο τις εικόνες. Σε μια χώρα που έχουν διαλυθεί οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις ο τύπος ( εφημερίδες, κανάλια ) η δικαιοσύνη, η δημόσια τάξη έρχεται ο πρωθυπουργός και ζητά από τους δανειστές λύση για το χρέος.

Με λίγα λόγια, ενώ το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν θα είναι λιγότερο ( και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε λεπτομερώς γιατί  ), κι εσύ ζητάς ελάφρυνση. Και δικαίως θα πει κανείς. Επτά χρόνια κρίσης είναι πολλά.

Αν μπορείς να δημιουργήσεις ΑΕΠ, έχει καλώς. Ο δανειστής θα αρχίσει να το σκέπτεται ενώ τα παιδιά με τα μαύρα κοστούμια ( επενδυτικοί τραπεζίτες ) θα τρίβουν τα χέρια γιατί θα σκέπτονται τις τεράστιες προμήθειες από τα ομόλογα που θα εκδώσει η Ελλάδα. Όταν όμως μειώνεις συνεχώς την πίτα, τι ακριβώς θα τους πεις. Και όχι μόνο μειώνεις το ΑΕΠ, αλλά σπρώχνεις εταιρείες και πρόσωπα εκτός Ελλάδος.  
 
 Πως να εξηγήσεις άραγε ότι ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς που αναγορεύθηκε σε υπεύθυνο για τα κανάλια είναι το ίδιο 
 πρόσωπο που έχει την ευθύνη τις μεγάλες επενδύσεις και ζητά 30-40% φόρο για κάθε νέα επένδυση ; 
Κλείσιμο
Κανείς ξένος δεν θα πληρώσει 30-40% φόρο για να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως υποστηρίζουν σύμβουλοι του υπουργού.    

Οι σοβαροί επενδυτές με τα πραγματικά λεφτά θα στρίψουν αμέσως, ιδιαίτερα αν περπατήσουν στην Οδό Σταδίου και αντικρύσουν το χάλι στις προσόψεις των κτιρίων ( γεμάτες συνθήματα ), τα ράντσα με τους άστεγους ή την αθλιότητα σ ένα χώρο που άφησαν την ζωή τους 3 τραπεζικοί ; ( σ.σ Σε χώρα που δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς της τι μέλλον άραγε έχουν οι ζωντανοί ; )   
 Οι επενδυτές δεν μπορούν να ρίξουν λεφτά σε μια οικονομία που κανείς δεν γνωρίζει ποιοι τρέχουν τις τράπεζες, όπου κανείς δεν γνωρίζει τους κανόνες για τα ¨κόκκινα” δάνεια. Οι επενδυτές δεν μπορούν να ρίξουν χρήματα σε μια χώρα, όπου τοποθετούν βόμβες σε δικαστικούς και τους απειλούν με την πρώτη ευκαιρία. Οι επενδυτές δεν μπορούν να τοποθετήσουν κεφάλαια, όταν η δικαιοσύνη αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις.
    
Πως να εξηγήσεις άραγε ότι, στην Ελλάδα υπάρχουν θύλακες παρακρατικών ( Πυρήνες, Ρουβίκωνες ) οι οποίοι λαμβάνουν εντολές για να στραφούν εναντίον οποιουδήποτε αποτελεί εμπόδιο ; Δηλαδή, οι ξένοι επενδυτές πρέπει να πληρώνουν μηνιάτικο για να  μην σπάνε τα τζάμια, όπως το 2008 ;      

Αν το όραμα της αριστεράς είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι να λαμβάνουν μέχρι 1200 ευρώ και ο ιδιωτικός τομέας κάτω από τα 1000 ευρώ, προκειμένου να ωφελείται η νομενκλατούρα των 7000 ευρώ κι άνω, τότε αυτή η χώρα δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτε, και δεν θα πάρει τίποτα για το χρέος. Όταν η Ελλάδα και ο κυβερνήτης της δεν αυξάνει το ΑΕΠ, δεν πρόκειται να πάρει τίποτα για το χρέος. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.        
    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ