Προεστοί και κοτζαμπάσηδες
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Προεστοί και κοτζαμπάσηδες

Μωρέ τι ήταν τούτο το «πράγμα»; Ούτε στην χειρότερη παράσταση «Δελφιναρίου» το είχαμε δει. Μωρέ αυτοί όχι πολιτικοί, ούτε ικανοί να περάσουν το παλτό μου στο απέναντι πεζοδρόμιο!

Επίπεδο ξεκατινιάσματος σε γειτονιές του πενήντα, άντε το εξήντα. Κατώτεροι και από τις πιο ξεχαρβαλωμένες «γλάστρες» που φιλοξενούνται στα ψιλά των κίτρινων φυλλάδων!

Τι να πρωτοθυμηθώ και από που ν αρχίσω. Ας πούμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο φερόμενος ως εκσυγχρονιστής του αστικού συστήματος. Κοίτα να δεις αντιφάσεις. Κοίτα να δεις «ανορθογραφίες». Οπως με το μάθημα των Θρησκευτικών. Μα καλά δεν ήξερε ότι ένας από τους βασικούς όρους ιδεολογικής «ύπαρξης» του νεοφιλελευθερισμού είναι ο διαχωρισμός του Κράτους από την Εκκλησία; Μα καλά δεν ξέρει ότι ουδεμία χώρα, ούτε καν αυτή η σκληροπυρηνική, θεοσεβούμενη Πολωνία, δεν επιτρέπει στα σχολεία της να διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών; Κι αν δεν ήξερε δεν ρώταγε;

Επομένως, και επειδή πιστεύω ότι κατά βάθος ο Κυριάκος συμφωνεί με τα χίλια με την αποκοπή του ομφάλιου λώρου Κράτους-Εκκλησίας, σ ένα συμπέρασμα καταλήγω. Οτι όμηρος και αιχμάλωτος είναι κι αυτός. Της πιο καθυστερημένης-και μάλιστα πολυπληθούς-στρούγκας της Νέας Δημοκρατίας είναι!

Κλείσιμο
Και κάτι ακόμα. Το βασικό. Γιατί δεν ψήφισε, ως όφειλε το πολυνομοσχέδιο του τάχα μου αριστερού Τσίπρα; Αφού σ αυτό περιλαμβάνονται όλα σχεδόν όσα πιστεύει εκείνος. Αφού με το πολυνομοσχέδιο αλλά και με άλλες δεξιόστροφες πιρουέτες ο Αλέξης του στρώνει χαλί, ώστε όταν εκείνος γίνει πρωθυπουργός, να βαδίσει εκ του ασφαλούς προς την εξουσία. Γιατί δεν το ψήφισε; Γιατί το αρνήθηκε; Προς τι όλος αυτός ο θόρυβος και ορυμαγδός;

Μα φυσικά για να παραστήσει τον αντάρτη, τον αρεστό, τον σωτήρα, τον φιλολαικό. Σα να παίζει κι αυτός τον ίδιο ρόλο που είχε αναλάβει, ως μέγας υποκριτής, ο Τσίπρας από τον άμβωνα της Θεσσαλονίκης του 2014!

Με απλά λόγια μηδενική αξιοπιστία. Μηδενική φερεγγυότητα. Μηδενικό ενδιαφέρον για το γκρέμισμα της Ψωρικώσταινας. Ολα για το θέατρο. Ολα προς κολακεία. Τόσο προς το εσωτερικό της γαλάζιας στρούγκας. Οσο και προς το εξωτερικό και την λαική πελατεία!

Ετσι για μια ακόμα φορά οργανώθηκε και σκηνοθετήθηκε αποπροσανατολισμός και εκτροχιασμός από τα βασικά προβλήματα αυτού του τόπου. Βολικό. Σαν οι πολιτικοί αρχηγοί να εμφανίζονται στα «παράθυρα» του Γιώργου Παπαδάκη. Ελεος!

Και κάτι ακόμα. Σχετικά με την ιδιωτική Παιδεία. Δεν ξέρουν οι υμνητές της ότι τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται στις πιο προηγμένες κοινωνίες της Ευρώπης; Αγνοούν ότι «ιδιωτικό σχολείο» και «ιδιωτικό κολλέγιο» εκλαμβάνεται σε Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Φιλανδία (μεταξύ των άλλων) κάτι σαν «άσυλο» ατόμων «με ειδικές ανάγκες»;

Και τι είναι αυτές οι κοινωνίες; Μπας και είναι σοβιετικού τύπου; Παραμύθια για νήπια. Αγαπητοί μου φτιάξτε σε ευρωπαικά πρώτυπα την δημόσια Παιδεία. Οχι στα λόγια όπως ο Τσίπρας και ο Φίλης. Αλλά στην πράξη. Φτιάξτε την και μετά κοπιάστε και ανοίξτε τις πόρτες στην ιδιωτική Παιδεία. Ευρωπαίοι δεν καμώνεστε πως είστε; Ε τότε Κράτος-Εκκλησία διαφορετικά «μαγαζιά». Ε τότε Θρησκευτικά γιοκ. Ε τότε Δημόσια παιδεία επιπέδου Μωραιτή και Κολλεγίου. Ολα τ άλλα τα γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μας!

Αλλά είναι γνωστό. Οτι το εγχώριο σύστημα και ο πυρήνας της ντόπιας ελίτ εξακολουθούν να πορεύονται με τσαρούχια καμωμένα από προεστούς και κοτζαμπάσηδες. Το παρελθόν φυγείν αδύνατον! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ