Το ναυάγιο φέρνει και το ξεπούλημα της χώρας
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Το ναυάγιο φέρνει και το ξεπούλημα της χώρας

Η Ελλάδα έχει φτάσει πολύ κοντά στο σημείο που η καταστροφή  μπορεί να είναι αναπόφευκτη.

Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε την κατάρρευση σε slow motion, αλλά τώρα τα γεγονότα θα εξελιχθούν ραγδαία.

Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πόνταρε ότι η Ευρώπη και ο κόσμος θα υποχωρήσει μπροστά σε μια ελληνική χρεοκοπία. Προσπάθησε να κερδίσει χρόνο, ώστε  η απειλή  να φαντάζει πιο άμεση, πιο τρομακτική και τώρα, απομονωμένοι και γονυπετείς, στο και πέντε της χρεοκοπίας προσπαθούν απεγνωσμένα για μια συμφωνία.

Οι «μισθοί αξιοπρέπειας» και οι «ανάσες δημοκρατίας» που ευαγγελίζονταν,  χάθηκαν στις ουρές των  ATM και στις επιδρομές στα σούπερ μάρκετ. Η κυβέρνηση  -λόγω ιδεοληψίας; λόγω απειρίας;- πίστεψε ότι η πολιτική της βούληση μπορεί να επικρατήσει της οικονομικής πραγματικότητας και λογικής.

Κλείσιμο
Το τραπεζικό σύστημα γονάτισε, βρίσκεται  πλέον στα πρόθυρα της κατάρρευσης και υπαγορεύει τις πολιτικές εξελίξεις.  Τη Δευτέρα η Ελλάδα θα είναι αντιμέτωπη με την χρεοκοπία, επειδή η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα μπορεί να απαιτήσει τα κεφάλαια με τα οποία  χρηματοδότησε τις ελληνικές τράπεζες. Οι τράπεζες θα χρεοκοπήσουν παρασύροντας τη χώρα ενώ  η ΕΚΤ θα αποκτήσει  ελληνικές εγγυήσεις 157 δις. ευρώ που έχουν δοθεί ως ενέχυρο. Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταφορά ελληνικού πλούτου σε ξένα χέρια, καθώς εταιρίες, δάνεια και κάθε λογής περιουσιακά στοιχεία θα αλλάξουν ιδιοκτήτη. Αυτοί που εναντιώνονται στις ιδιωτικοποιήσεις θα έχουν ξεπουλήσει όλη την Ελλάδα. Είναι ειρωνεία της τύχης η αριστερή κυβέρνηση να δημιουργήσει διεθνώς τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τα distressed funds και τους κάθε είδους κερδοσκόπους να  πλουτίσουν, αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ