Αδύναμη Ελλάδα, σε μια αδύναμη Ευρώπη
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Αδύναμη Ελλάδα, σε μια αδύναμη Ευρώπη

Μια αδύναμη Ελλάδα μέσα σε μια επίσης αδύναμη Ευρώπη είναι ο χειρότερος συνδυασμός για την χώρα την ώρα που παλεύει να βγει από την κρίση.

Ποιά είναι η αδύναμη Ευρώπη ; Πρώτα και κύρια είναι η Γερμανία η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίσει προβλήματα διότι οι εξαγωγές της πέφτουν εξαιτίας του εμπάργκο από την Ρωσία. Μια τέτοια Γερμανία δεν θα δίνει καμιά σημασία και θα συμπεριφέρεται με πιο αυστηρό τρόπο προς την χρεοκοπημένη Ελλάδα και δεν θα δίνει πολλά περιθώρια ελιγμών.

Αυτή η αυστηρή συμπεριφορά μάλιστα ήδη έγινε αντιληπτή κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του Υπουργού Οικονομικών στην Γερμανία. Όμως, το φταίξιμο  δεν είναι πάντα των κακών "Γερμανών". Η Ελλάδα, μοιάζει με εκείνο τον Γερμανό ταξιδιώτη που έρχεται στην χώρα παραγγέλνει ένα συγκεκριμένο καφέ.  Η σερβιτόρα δεν του φέρνει το καφέ που παρήγγειλε, αλλά κάτι άλλο ένα καπουτσίνο. - Μα λέει ο Γερμανός αφού σας παρήγγειλα εκείνο τον Λαττε. - Δεν τον είχαμε αυτό τον τύπο καφέ και σας έφερα τον καπουτσίνο που μοιάζει. - Ναι, απαντά ο Γερμανός αλλά θέλω τα λεφτά μου πίσω. ( σ.σ Το περιστατικό είναι αληθινό) Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην χώρα.

Έχουν περάσει πάνω από 4 χρόνια και έχουμε κάνει μια ιδιωτικοποίηση κι αυτή μ ένα υποψήφιο. Από τα 50 δισ. ευρώ που ανέμεναν κάποιοι  έχουμε εισπράξει 700 εκατ. ευρώ  Στο Δημόσιο, αντικειμενικά, δεν έχουν γίνει οι απολύσεις εκείνων που επιβαρύνουν το Δημόσιο. Το "κυνηγητό" και το "κρυφτό" συνεχίζεται με ευτράπελα και μη . Διώχνουμε την Δημοτική αστυνομία από το Δήμο Αθηναίων και τους πάμε στο α΄αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Κλείσιμο
Ανακαλύπτουμε τα πλαστά πτυχία, αλλά κάποιοι Δήμαρχοι θέλουν να γίνουν Τσε Γκεβάρα. Συμπερασματικά, όταν κοροϊδεύουμε θα εισπράξουμε και την ανάλογη συμπεριφορά απο τους ξένους. Εδώ, όμως, κρύβεται ένας μεγάλος κίνδυνος. Διότι αδύναμοι, όπως είμαστε θα καταστούμε έρμαιο σε κρίσιμους τομείς, όπως λ.χ στις τράπεζες. Ήδη ακούγονται άσχημα νέα όπως οι απαιτήσεις για αναγκαστικές αυξήσεις κεφαλαίου. Αυτό θα φέρει νέα πτώση και πιέσεις στο χρηματιστήριο και στην Οικονομία.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ