Για ξέγνοιαστες διακοπές ο Mr KTEO προτείνει

Για ξέγνοιαστες διακοπές ο Mr KTEO προτείνει

Το καλοκαίρι είναι εδώ και πολύ ετοιμάζονται ήδη για τις διακοπές τους.

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο "Πρώτο Θέμα"
Για ξέγνοιαστες διακοπές ο Mr KTEO προτείνει
Ο Mr KTEO σας εύχεται καλές διακοπές και καλά ταξίδια ωστόσο προτού φορτώσετε τις βαλίτσες σας στο πορτ μπαγκάζ, θα πρέπει να είστε σίγουροι πως έχετε περάσει από τον προβλεπόμενο Τεχνικό Έλεγχο για πολλούς και σημαντικούς λόγους:

Καταρχήν, όπως μας ενημερώνει ο Mr KTEO
τα νομιμοποιητικά έγγραφα που πρέπει να έχετε υποχρεωτικά στο όχημά σας, είναι τα εξής:

-Άδεια Κυκλοφορίας, 
Κλείσιμο
-Δίπλωμα Οδήγησης, 
-Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο, 
-Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου σε ισχύ,
-Κάρτα Καυσαερίων (ισχύει για ένα χρόνο)



Αν έχετε παραμελήσει την υποχρέωση του Τεχνικού Ελέγχου, καλό είναι να γνωρίζετε πως αν η Τροχαία διαπιστώσει σε πιθανό έλεγχο πως δεν έχετε περάσει από ΚΤΕΟ, το πρόστιμο ανέρχεται στα 400 € και συνοδεύεται από αφαίρεση πινακίδων, σενάριο υποδειγματικό για να σας χαλάσει τις διακοπές.

Επίσης, ο Mr KTEO ενημερώνει για μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια: χωρίς το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, η Ασφάλεια του Οχήματος δεν έχει ισχύ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.



Εάν πάλι θέλετε οι διακοπές σας να είναι ξέγνοιαστες και ανέμελες ο Mr KTEO προτείνει να επωφεληθείτε από την υπηρεσία Εκούσιου Τεχνικού Ελέγχου στο πλαίσιο του οποίου ελέγχονται προληπτικά 10 βασικά σημεία του αυτοκινήτου για ασφαλή ταξίδια χωρίς άγχος.  

Έτσι θα έχετε μια επιπλέον σιγουριά ότι το αυτοκίνητο ή η μοτοσυκλέτα σας δεν θα σας προδώσει, μένοντας ακινητοποιημένο σε κάποια ερημική παραλία.



Παράλληλα υπάρχουν και ορισμένοι έλεγχοι που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας στο αυτοκίνητο, προτού φύγουμε για ταξίδι. Το ιδιωτικό Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων Μr. KTEO (www.mrkteo.gr) μας δίνει τα φώτα του:

- Ελέγξτε τη στάθμη του νερού στον κινητήρα, καθώς και τη στάθμη του νερού στους υαλοκαθαριστήρες.
- Ελέγξετε τη στάθμη των λαδιών και των υγρών φρένων.
- Ελέγξτε αν λειτουργούν όλοι οι λαμπτήρες των φώτων σας.
- Ελέγξετε την πίεση των ελαστικών, λαμβάνοντας υπόψη και το φορτίο που θα έχετε στο ταξίδι. Μην παραλείψετε να ελέγξετε και το επίπεδο πίεσης της ρεζέρβας.
- Ελέγξτε αν έχετε μαζί σας γρύλο που λειτουργεί και ειδικό κλειδί για το λύσιμο του τροχού. Σκεφτείτε ότι ένα σετ προσωρινής επιδιόρθωσης ελαστικού μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο, ειδικά σε ένα φορτωμένο αυτοκίνητο όπου η αλλαγή ελαστικού είναι πιο δύσκολη.
- Φροντίστε να έχετε μαζί σας Τρίγωνο, Πυροσβεστήρα σε λειτουργία και ενισχυμένο Φαρμακείο για Διακοπές, ιδιαίτερα αν έχετε μαζί σας παιδιά.



Επίσης, αυτή την περίοδο βρίσκονται σε ισχύ ενδιαφέρουσες προσφορές: ο Μr. KTEO (www.mrkteo.gr), προσφέρει έλεγχο μοτοσυκλετών με μόλις 10 ευρώ! Το κόστος είναι αστείο, ειδικά αν το σκεφτείτε σε συνάρτηση με την ασφάλειά σας αλλά και με το τσουχτερό πρόστιμο που σας περιμένει σε τυχόν έλεγχο από την Τροχαία.

Για ανέμελες και πάνω από όλα ασφαλείς διακοπές τηλεφωνήστε στο 10300 και προγραμματίστε έγκαιρα το ραντεβού σας σε ημέρα και ώρα που σας βολεύει.

Ελάτε σε μία από τις τέσσερις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Mr KTEO (www.mrkteo.gr) σε Άγιο Ιωάννη Ρέντη, στο Χαϊδάρι, στους Αγίους Αναργύρους ή στον Ασπρόπυργο και σε λιγότερο από μισή ώρα θα έχετε έναν ολοκληρωμένο τεχνικό έλεγχο.

Ο Mr KTEO εύχεται Καλές και ξέγνοιαστες διακοπές με ασφάλεια!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης