Ελλη Τρίγγου: Γυμνή στο «Suntan»

Ελλη Τρίγγου: Γυμνή στο «Suntan»

Σοκαριστικό, σαγηνευτικό, ακραία αληθινό. Μια επιτομή του ελληνικού καλοκαιριού. Το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου μετά από μια επιτυχημένη φεστιβαλική πορεία κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες. Ποια ιδανικότερη συγκυρία για να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την... πέτρα του σκανδάλου ή αλλιώς τη νεαρή πρωταγωνίστρια του φιλμ Ελλη Τρίγγου;

Ελλη Τρίγγου: Γυμνή στο «Suntan»
Η Ελλη Τρίγγου είναι μια πολύ νέα και -απ’ ό,τι λένε οι κριτικές της ταινίας «Suntan» όπου πρωταγωνιστεί- πολλά υποσχόμενη ηθοποιός. Η Ελλη στο «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ και προβλήθηκε και στο South By Southwest Festival στο Οστιν του Τέξας, υποδύεται την Αννα: είναι ένα νεαρό, σχεδόν αποπλανητικό στην εμφάνιση κορίτσι που καταφτάνει με την παρέα της για καλοκαιρινές διακοπές στην Αντίπαρο. Είναι όλοι τους νέοι, ξέγνοιαστοι, επιρρεπείς σε κάθε λογής καλοκαιρινή ασωτία. Ο,τι δηλαδή δεν είναι ο γιατρός του νησιού, ο 42χρονος Κωστής (τον υποδύεται ο Μάκης Παπαδημητρίου), τον οποίο η Αννα θα συναντήσει στο τοπικό αγροτικό ιατρείο εξαιτίας ενός μικρού ατυχήματος. Η συνάντησή τους θα εξελιχθεί σε ένα υπαρξιακό big bang με φόντο τις καρτποσταλικές παραλίες της Αντιπάρου, μπόλικη γυμνή σάρκα και εκτυφλωτικό κυκλαδίτικο φως. Λέγεται ότι το «Suntan» είναι τόσο καλό που θα κάνει όσους έχουν περάσει το κατώφλι των 35 ετών να νιώσουν κάπως άβολα. Η πρωταγωνίστριά του είναι η καθ’ ύλην αρμόδια για να απαντήσει, μετά φυσικά τις τυπικές συστάσεις.

- Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο; Σε βρήκε; Τον βρήκες; Πέρασες από εξαντλητικές οντισιόν; 
Από το πρώτο τηλεφώνημα με τον Αργύρη μέχρι την τελική συμφωνία της συνεργασίας μας μεσολάβησαν πάρα πολλά δοκιμαστικά στάδια, μεταξύ των οποίων πρόβες με τον Μάκη, δοκιμές στην κάμερα, skype sessions γνωριμίας με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας, συμμετοχή δική μου, του Μάκη και του Αργύρη στο σεμινάριο Meisner τεχνικής στην κάμερα που διοργάνωνε ο Αθανάσιος Καρανικόλας και πολλές-πολλές συζητήσεις. Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία, και ανάμεσα σε 300 κορίτσια, διάλεξε τελικά εμένα. Ας πρόσεχε!

- Πες μας λίγα πράγματα για σένα. Ποια είσαι, τι έχεις σπουδάσει, πού αλλού έχεις παίξει, τι κάνεις αυτή την περίοδο.
Γεννήθηκα στην Πάτρα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Εχω δύο αδέλφια, τη Μαντώ και τον Ηλία, τους οποίους λατρεύω. Εχω σπουδάσει Αισθητική και φέτος τελειώνω τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Δύο «δρόμοι» που μου αρέσουν πολύ, καθώς -από διαφορετική σκοπιά ο καθένας- αφορούν τη φροντίδα απέναντι στον άνθρωπο. Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω και να γνωρίζω τόπους και ανθρώπους. Αυτή την περίοδο όλο το βάρος της προσοχής μου πέφτει στην προετοιμασία των πτυχιακών μου εξετάσεων.

Κλείσιμο
- Θυμάσαι ποιο ήταν το ερέθισμα που σου «υπέδειξε» ότι θα γίνεις ηθοποιός; Από μικρή παρακολουθώ τις παραστάσεις στις οποίες συμμετέχει ο μπαμπάς μου με την ερασιτεχνική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών. Πάντα μου άρεσε να τον βοηθάω να μάθει τα λόγια του και τριγυρνούσα στα καμαρίνια εκστασιασμένη. Μάλλον τότε το αποφάσισα. Απλώς μου πήρε κάμποσα χρόνια να το παραδεχτώ.


Τολμηρή σκηνή από το «Suntan» στις παραλίες της Αντιπάρου

- Στο φιλμ υπάρχουν αρκετές ερωτικές σκηνές (και μπόλικη σάρκα), οι οποίες πρόλαβαν να συζητηθούν πριν από την προβολή στους κινηματογράφους. Πώς τις διαχειρίστηκες στα γυρίσματα;
Το πιο φυσιολογικό πράγμα που μπορεί να δει κανείς στην Αντίπαρο είναι γυμνά ηλιοκαμένα κορμιά στην πιο διάσημη παραλία γυμνιστών της Ελλάδας από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα. Αυτό συνδυάστηκε περίφημα με το γεγονός ότι λατρεύω τη θάλασσα και ούτως ή άλλως προτιμώ να την απολαμβάνω απαλλαγμένη από περιττά υφάσματα όταν βρίσκω ευκαιρία. Οσο για τις ερωτικές σκηνές, τις αντιμετωπίσαμε με φροντίδα και ακραίο χιούμορ.



- Τι ανακάλυψες για σένα ενσαρκώνοντας την Αννα, αλλά και ποια κοινά σημεία -πέραν του νεαρού της ηλικίας- πιστεύεις ότι έχεις με τον ρόλο; Προσπαθώντας να κατανοήσω την Αννα, διαπίστωσα ότι η ενστικτώδης αντίδρασή μου απέναντι στον χαρακτήρα και τις πράξεις του ήταν αρκετά επικριτική - έως και σκληρή. Πρόκειται για μια κοπέλα που μεγάλωσε πολύ διαφορετικά από μένα και μέσα από την έρευνα και τη δουλειά πάνω στον ρόλο κατάφερα να την πλησιάσω και να τη δεχτώ. Εντέλει κατάλαβα ότι, ενώ πάντα προσπαθώ να δείχνω κατανόηση στη διαφορετικότητα των άλλων, υπήρξα υπέρ το δέον αυστηρή όταν κλήθηκα να ενσαρκώσω την Αννα, επομένως να γίνω εγώ ο φορέας των πράξεών της.

- Μια και η θεματική της ταινίας έχει να κάνει με το δίπολο νεότητα - ωριμότητα, τελικά έχεις καταλάβει από πού πηγάζει αυτή η σαρωτική δύναμη της νεότητας; Οταν είσαι νέος όλος ο κόσμος σού ανήκει. Εχεις άγνοια κινδύνου, άρα τολμάς να ρισκάρεις και να κάνεις λάθη. Εχεις τη δύναμη να αναιρείς, να κρίνεις και να αντιπροτείνεις. Επικρατεί η εσφαλμένη αντίληψη ότι η νιότη κάποτε τελειώνει. Διαφωνώ. Το σώμα γερνάει, η ψυχή δεν έχει ηλικία. Πρέπει να το λέει η καρδιά σου, να μη σταματάς να επιθυμείς και να δοκιμάζεις, να αναζητάς λόγους για να νιώθεις ευτυχισμένος, να γελάς και να ανακατεύεσαι με τη ζωή. Το πραγματικό δίπολο δεν είναι νεότητα - ωριμότητα, αλλά ότι, ενώ ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις, να δημιουργήσεις, να ονειρευτείς και να πράξεις, ταυτόχρονα δεν υπάρχει χρόνος για αναβολές και μεταθέσεις.


Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 31/3 από την Odeon

- Στα γυρίσματα φαίνεται να περάσατε ειδυλλιακά. Ηλιος, θάλασσα, Αντίπαρος. Ηταν ακριβώς έτσι; Θυμάσαι κάποιο παραλειπόμενο; Εχεις κάποια ιστορία να μας πεις από τα backstage; Τα γυρίσματα ήταν πράγματι λουσμένα στο φως. Σε τόσο φως, που ενίοτε όλο και κάποιος από μας πάθαινε μια ηλίαση και οι υπόλοιποι τον φροντίζαμε. Φοβερή σουρεάλ εμπειρία ζήσαμε ένα βράδυ στη «La Luna», τη θρυλική ντίσκο του νησιού, όπου γυριζόταν σκηνή με τους ήρωες να τσακώνονται και να πιάνονται στα χέρια. Κάποιοι θαμώνες του μαγαζιού -γιατί ήταν πραγματικοί θαμώνες, δεν χρησιμοποιήσαμε κομπάρσους- νόμιζαν ότι γίνεται πραγματικός καβγάς και θέλησαν να συμμετάσχουν. Ακολούθησε πανδαιμόνιο και χάος που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

- Με την προβολή και τη «διασημότητα» πώς τα πας; Με την έννοια ότι ξαφνικά καλείσαι να δίνεις συνεντεύξεις, να φωτογραφίζεσαι, να απαντάς σε άγνωστους ανθρώπους Διαχειρίζομαι τη «διασημότητα» ως φυσικό επακόλουθο της δουλειάς που έχω επιλέξει να κάνω και προσπαθώ να τη διαχειριστώ ανάμεσα σε πρόβες και μαθήματα της σχολής, που είναι και η βασική μου προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

- Τι σημαίνει και πώς εξαργυρώνεται για μια νέα ηθοποιό η καλή φεστιβαλική πορεία της ταινίας; Η πορεία της ταινίας στο εξωτερικό είναι μια ηθική ανταμοιβή για όλους όσοι δούλεψαν σκληρά και με αγάπη για την υλοποίησή της. Επίσης γεννάει την ελπίδα ότι ίσως μια μέρα να καταφέρει και το ελληνικό κοινό να αγκαλιάσει το ελληνικό σινεμά παίρνοντας παράδειγμα από τη διεθνή αποδοχή.

- Πες μου μια απίθανη/περίεργη/αξέχαστη σκηνή από ένα δικό σου καλοκαίρι. Δεν θα ξεχάσω ένα καλοκαίρι όπου έκανα διακοπές με φίλους στη Φοινικούντα. Εκεί έχει τεράστιες πανέμορφες παραλίες με άμμο. Κάποια στιγμή ξεκίνησα να κάνω μια βόλτα στην ακροθαλασσιά και απομακρύνθηκα αρκετά. Στον δρόμο έφτιαξα πύργους και χάζευα το κύμα να τους μεταμορφώνει, έπαιξα με σκυλιά, έκανα κωλοτούμπες, μάζεψα κοχύλια και μετά τα έχασα και στο τέλος κατέληξα με κάποια κοριτσάκια από τη Νορβηγία να μου πλέκουν με φύκια τα μαλλιά.

Κάποια στιγμή πήρα τον δρόμο της επιστροφής. Πλησιάζοντας την παρέα μου διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, επικρατούσε αναστάτωση. Ηταν και το Λιμενικό εκεί. Οταν με είδαν άρχισαν να τρέχουν προς το μέρος μου γνωστοί και άγνωστοι φωνάζοντας. Μια φίλη μου έκλαιγε. «Τι έγινε;» ρώτησα εγώ. «Τι έγινε;» ρωτούσαν εκείνοι. «Μου φτιάξανε μαλλιά γοργόνας κάτι κοριτσάκια» να λέω εγώ, «λείπεις 6 ώρες» να φωνάζουν εκείνοι εν εξάλλω. Ακόμα γελάμε με αυτή την ιστορία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης