ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κωνσταντίνα Μανωλάκη:Η κόρη της Αργυρώς ανοίγει το δικό της εστιατόριο

Κωνσταντίνα Μανωλάκη:Η κόρη της Αργυρώς ανοίγει το δικό της εστιατόριο

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας συστήνει την 20χρονη κόρη της και εκείνη μας μιλάει για τον νόστιμο επαγγελματικό δρόμο που αποφάσισε να τραβήξει παρέα με τη διάσημη μητέρα της

Κωνσταντίνα Μανωλάκη:Η κόρη της Αργυρώς ανοίγει το δικό της εστιατόριο
 Η Κωνσταντίνα Μανωλάκη έζησε μέχρι τα 12 χρόνια της στην Πάρο και αν της ζητήσεις να θυμηθεί την πιο χαρακτηριστική εικόνα εκείνης της εποχής, θα σου πει χαμογελώντας: «Γυρνάω από το σχολείο, αφήνω τη σχολική μου τσάντα, τρέχω στη θάλασσα και παρέα με έναν ψαρά τρώμε αχινούς. Στη συνέχεια κατευθύνομαι στο μαγαζί των γονιών μου και δοκιμάζω ό,τι καλούδι φτιάχνει η μητέρα μου». Εικόνες, μνήμες και γεύσεις που αποτέλεσαν λίγο πολύ τη μαγιά του επαγγελματικού της μέλλοντος. Αυτού που σήμερα γίνεται παρόν με την απόφασή της να ανοίξει εστιατόριο που θα φέρει διπλή υπογραφή: τη δική της και της διάσημης μαμάς της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

- Την αγάπη σου για τη μαγειρική την κληρονόμησες από τη μητέρα σου;
Η μαγειρική ήταν πάντα μέσα στη ζωή μου. Δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει μέρα χωρίς κατσαρόλα πάνω στην κουζίνα. Από μικρή ηλικία, όταν γυρνούσα από το σχολείο πήγαινα στο μαγαζί μας στην Πάρο όπου η μητέρα μου βρισκόταν πάντα στην κουζίνα, μαγείρευε, κι εγώ δοκίμαζα οτιδήποτε έφτιαχνε. Η μαγειρική είναι συνώνυμο της οικογένειάς μας. Ολη η οικογένειά μας μαγειρεύει.

Κλείσιμο
- Εχεις δουλέψει ξανά;
Τα καλοκαίρια από μικρή ηλικία δούλευα στο μαγαζί της Πάρου για το χαρτζιλίκι μου και από τότε που τελείωσα το σχολείο, δηλαδή εδώ και 2,5 χρόνια, είμαι υπεύθυνη για το μαγαζί «Παπαδάκης» στο Κολωνάκι, φροντίζοντας να πηγαίνουν όλα σωστά, από την κουζίνα μέχρι το σέρβις. Αυτό που έκανα χρόνια ήταν να παρακολουθώ τη δουλειά της μαμάς μου στην κουζίνα και τη δουλειά του πατέρα μου, Μανώλη, ο οποίος έχει όλο το management του μαγαζιού. Συνεπώς, έμαθα και τα δύο χωρίς να με πιέσει ποτέ κανείς.

- Εχεις άποψη για την κουζίνα;
 
Αρχικά μαγειρεύω και, δεύτερον, είμαι ο δοκιμαστής της μητέρας μου εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε πιάτο που βγάζει η μητέρα μου περνάει από εμένα - είτε πρόκειται για τις εκπομπές και τα βιβλία της είτε για το μαγαζί. Ημουν πάντα το πειραματόζωο (γέλια). Η Αργυρώ μετράει τη γνώμη μου γιατί, όπως λέει, έχω «καλή γεωγραφία της γλώσσας». Επίσης, για πολλά χρόνια υπήρξα βοηθός της μητέρας μου στη σχολή «Le Monde». Τα άκουγα κιόλας, αλλά μόνο έτσι μαθαίνεις. Η μητέρα μου επάνω στη δουλειά δεν με αντιμετώπισε ως κόρη της αλλά ως συνεργάτη της.

- Δεν είναι ρίσκο να ανοίγεις επιχείρηση αυτή την περίοδο;
 
Και τι να κάνω, να κάτσω σπίτι; Από την οικογένειά μου έχω μάθει να ρισκάρω - κι αυτό προτίθεμαι να κάνω. Οταν οι γονείς μου ξεκίνησαν με το μαγαζί της Πάρου δεν είχαν χρήματα και είχαν πάρει δάνειο. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με το μαγαζί στο Κολωνάκι. Οπότε με έχουν μάθει να ρισκάρω και να έχω γερές βάσεις. Μπορεί να είμαι μικρή, αλλά είμαι μαχητής και θα βαδίσω με αργά και σταθερά βήματα. Οι γονείς μου μού δίδαξαν να είμαι ανεξάρτητη και να βασίζομαι στις δικές μου δυνάμεις. Αν και μοναχοπαίδι, δεν μεγάλωσα έτσι - κι ευτυχώς γιατί οι καιροί που διανύουμε απαιτούν να είμαστε προετοιμασμένοι για τα δύσκολα.

- Πώς αποφάσισες να ανοίξεις το μαγαζί «Homie» στο Χαλάνδρι;
 
Το συζητούσα εδώ και καιρό με τον ξάδελφό μου Ευγένιο Χαμηλοφώρη που έχει το εστιατόριο «Barbarossa» στην Πάρο και όταν ωρίμασε μέσα μου η σκέψη αποφασίσαμε να το επιχειρήσουμε. Από τα 15 μου ταξιδεύω και έχω επισκεφτεί αρκετά εστιατόρια στο εξωτερικό. Είναι η πρώτη μου επιχειρηματική κίνηση και ήθελα να φτιάξω κάτι πιο μοντέρνο, νεανικό και μίνιμαλ σε σχέση με τον «Παπαδάκη» του Κολωνακίου. Επίσης, έχουμε φτιάξει και ένα ωραίο μπαρ όπου θα σερβίρονται κοκτέιλ και θα κάνουμε και κάποιες μουσικές βραδιές.

- Ποιος επιμελείται την κουζίνα;
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ακόμα και το ψωμί θα είναι δικής μας παρασκευής και όλα θα είναι μαγειρεμένα σε ξυλόφουρνο. Το μεσημεριανό φαγητό θα είναι βασισμένο στην ελληνική κουζίνα και θα περιλαμβάνει πολλά μαγειρευτά. Το βράδυ θα γίνεται πιο restaurant, με έμφαση στο κρέας αλλά και στο ψάρι.

- Τι ξεχωριστό θα έχει από άλλα μαγαζιά; 
Προσιτές τιμές σε συνδυασμό με άριστη ποιότητα και φιλικό περιβάλλον. Θέλουμε ο πελάτης να νιώθει σαν να βρίσκεται σπίτι του, γι’ αυτό το και ονομάσαμε «Homie».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης